Η έκθεση για τον Μανέ έγινε… blockbuster

Η ουρά που σχηματίστηκε έξω από τη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου –“Royal Academy of Arts”- απέδειξε ότι μια έκθεση μπορεί πολύ εύκολα να γίνει “blockbuster”. Μόλις πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρώτης ρετροσπεκτίβας αφιερωμένης στα πορτρέτα του Εντουάρ Μανέ (Edouard Mane).

Ο αμφιλεγόμενος Γάλλος ζωγράφος συνδέθηκε κυρίως με το κίνημα του ιμπρεσιονισμού αν και ο ίδιος απέφευγε τη συμμετοχή του στις εκθέσεις των εκπροσώπων του. Επηρεάστηκε ωστόσο από την ιμπρεσιονιστική τεχνοτροπία και επηρέασε

αυτός με τη σειρά του τους εκφραστές του κινήματος. Θεωρήθηκε αναμφισβήτητα ένας από τους θεμελιωτές της μοντέρνας τέχνης.

Στη συγκεκριμένη έκθεση, φιλοξενούνται πορτρέτα μελών της οικογένειας του, πολιτικές και καλλιτεχνικές προσωπικότητες της εποχής του αλλά και πρόσωπα της τότε κοινωνίας στην καθημερινότητα τους. Πολλά από τα έργα του μοιάζουν ανολοκλήρωτα αλλά σύμφωνα με τους ιστορικούς τέχνης, μία από τις ικανότητες του ήταν να σταματάει να ζωγραφίζει την κατάλληλη στιγμή, χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο στα έργα του μία αίσθηση ζωής και κίνησης.

Η έκθεση έχει τίτλο “Portraying Life” και θα διαρκέσει ως τις 14 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα