Γερουλάνος: Πρόεδρε, δεν μίλησες στον Έλληνα

Η παρουσία του στην πολιτική ταυτίστηκε περίπου με τον Γιώργο Παπανδρέου. Όταν άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός αναλάμβανε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2004, ο Παύλος Γερουλάνος ήταν το πρώτο πιθανότατα στέλεχος που περνούσε την πόρτα της τότε Χαριλάου Τρικούπη, αναλαμβάνοντας κεντρικό, πρωταγωνιστικό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ

για τις χαμένες εκλογές του 2004.

Ως επικοινωνιακός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, είχε αντίστοιχο ρόλο τόσο στις εκλογές του 2007 όσο και σε εκείνες του 2009, μετά τη νίκη στις τελευταίες λοιπόν ανέλαβε το πόστο του υπουργού Πολιτισμού. Η διαδοχή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο οδήγησε τον Παύλο Γερουλάνο στο περιθώριο. Δεν τον οδήγησε όμως και… εκτός ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, μιλώντας χθες στο 9ο, Συντακτικό Συνέδριο του Κινήματος, παρουσίασε τη δκή του άποψη για το μέλλον, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

“Πρόεδρε, άκουσα με προσοχή την ομιλία σου. Άκουσα να μιλάς στους ξένους. Άκουσα να μιλάς στο Σαμαρά. Άκουσα να μιλάς στον Τσίπρα. Άκουσα να μιλάς στο Γιάννη και τον Ανδρέα. Και άκουσα να μιλάς σε εμάς εδώ μέσα. Κάποιες στιγμές σε άκουσα να μιλάς για την Ελλάδα. Και αυτές ήταν οι καλύτερες σου στιγμές.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μίλησες στον Έλληνα.

Ανέφερες Έλληνες αλλά δεν τους μίλησες. Και αυτό δεν είναι πρόβλημα επικοινωνιακό. Είναι βαθύτατα πολιτικό. Και περιγράφει με τρόπο ξεκάθαρο το σημερινό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος επέμεινε ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν αντιλαμβάνεται και επομένως δεν συμμερίζεται την πραγματικότητα που ζει ο Έλληνας πολίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα