Γερμανικές εταιρείες απειλούν τον Ερντογάν με αποχώρηση!

«Ο Ερντογάν χάνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών». Έντονες ανησυχίες εκφράζονται από την γερμανική οικονομία για την έκρυθμη κατάσταση στην Τουρκία. Εάν οι αντιπαραθέσεις συνεχισθούν, οι επενδυτές απειλούν ότι θα αποσύρουν τα κεφάλαιά τους, τα οποία αποτελούν στήριγμα για την Τουρκία και την οικονομία της.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Βιομηχανικού Συλλόγου της Γερμανίας, μιλώντας στην Frankfurter Allgemeine, στέλνει σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα:

«Η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ανοιχτή στον διάλογο, όχι μόνο για προφανείς λόγους εσωτερικής πολιτικής: Μια ειρηνική

επίλυση είναι σημαντική για την αξιοπιστία της εξωτερικής της πολιτικής, δεδομένης της λειτουργίας της ως προτύπου για την περιοχή ή στον δρόμο για μια πιθανή προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση … Με την παρούσα της στάση, η κυβέρνηση χάνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

Την άποψη αυτή ενισχύουν δηλώσεις ετέρου στελέχους του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου, σύμφωνα με τις οποίες οι τρέχουσες αντιπαραθέσεις προκαλούν εντεινόμενη ανησυχία στα επενδυτικά κεφάλαια. Κατ’ αυτόν, ο κίνδυνος τα κεφάλαια αυτά να «ταξιδέψουν» μακριά από μια χώρα που τα χρειάζεται επειγόντως αυξάνεται, ενόσω τα επεισόδια συνεχίζονται.

Η διεθνής πίεση στον Ερντογάν γίνεται αφόρητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα