Έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ζητάει το FPÖ της Αυστρίας

Τις γνωστές του θέσεις για την (μη) θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη επανέλαβε το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας, FPÖ, δια του Προέδρου του, Heinz-Christian Strache, και με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για την εκταμίευση της δόσης.

Ο Strache χαρακτήρισε την διαφαινόμενη πρόθεση του Eurogroup να χορηγήσει τη δόση … σε δόσεις, ως ελιγμό για να διασωθούν η αυστριακή και γερμανική κυβέρνηση στις εκλογές του φθινοπώρου.

Πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα είναι βαρέλι δίχως πάτο και ότι με τα πακέτα βοήθειας απλά παρατείνεται η ελληνική τραγωδία. Τα χρήματα, όπως ισχυρίζεται, καταλήγουν στις τράπεζες και τους κερδοσκόπους, την ώρα που ο ελληνικός πληθυσμός διαρκώς φτωχαίνει και η οικονομία της χώρας πλήττεται ανεπανόρθωτα. Η χώρα μας θα πρέπει να φύγει επιτέλους από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή.

Την άποψη αυτή έχει διατυπώσει το κόμμα από το 2009, δηλ. από την αρχή της κρίσης. Αντιπροτείνει την εφαρμογή σχεδίου Μάρσαλ, μιας και μόνο αυτό, όπως διατείνεται, μπορεί να αμβλύνει την οικονομική κρίση της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα