Έστησαν πάρτι οι βιομηχανίες όπλων με το μακελειό στο Newtown

«Ο θάνατός σου η ζωή μου». Αυτή η φράση, η οποία στην ανταγωνιστική ζωή που βιώνουμε ακούγεται ολοένα και συχνότερα με μεταφορική, ωστόσο, σημασία, ισχύει πολύ κυριολεκτικότερα ως προς τις δοσοληψίες και τα υπερκέρδη που επιδιώκουν εξ αντικειμένου οι βιομηχανίες όπλων.

Του λόγου το αληθές αποδείχθηκε και στην περίπτωση του μακελειού στο Newtown, το οποίο, ως γνωστόν, κόστισε τη ζωή σε είκοσι αθώα, μικρά παιδιά και έξι ενηλίκους.

Ενώ λοιπόν, κανείς θα ανέμενε η τραγικότητα του γεγονότος να ενισχύσει την επιχειρηματολογία όσων υποστηρίζουν την ένταση της κρατικής παρεμβατικότητας

στο δικαίωμα οπλοφορίας, το πραγματικό αποτέλεσμα ήταν χρυσοφόρο για τον έμμεσο «θύτη», δηλ. τους εμπόρους και παραγωγούς όπλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το FBI, ο αριθμός των καταχωρημένων εξετάσεων για την χορήγηση νόμιμης άδειας οπλοφορίας ανήλθαν τον Δεκέμβριο στο ύψος ρεκόρ των 2,8 εκατομμυρίων, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 49% σε σύγκριση με προηγούμενους μήνες. Συνολικά για το έτος 2012 πραγματοποιήθηκαν 19,6 εκατομμύρια σχετικές εξετάσεις, κάτι που συνιστά αύξηση 19% σε σύγκριση με το 2011.

Ο λόγος αυτής της έκρηξης στην αγορά όπλων είναι τα φημολογούμενα σκληρότερα μέτρα που επίκεινται με πρωτοβουλία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τα οποία όμως, σε ανάλογες περιπτώσεις μαζικών δολοφονιών και όταν ο θόρυβος καταλαγιάζει, ουδέποτε λαμβάνονται υπό την ασφυκτική πίεση των λόμπι των αντίστοιχων βιομηχανιών.

Σημειώνουμε ότι η διενέργεια εξετάσεων από το FBI αποτελεί από το 1998 προϋπόθεση για την χορήγηση νόμιμου δικαιώματος προμήθειας όπλων από την αγορά, ενώ ο πραγματικός τελικός αριθμός τους που πωλούνται στις ΗΠΑ, δεν καταγράφεται από τις στατιστικές της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα