Αήθης επίθεση των Ρεπουμπλικανών κατά της Ελλάδας

Η συμφωνία στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την αποφυγή του “δημοσιονομικού γκρεμού”, θεωρείται και είναι μια πολιτική νίκη του Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στους “σκληρούς” του Tea Party που ελέγχουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Το οποίο “έσπασε στα δυο” στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με αποτέλεσμα να περάσει και να εγκριθεί η συμφωνία στη Γερουσία.

Οι Ρεπουμπλικανοί βεβαίως δεν το βάζουν κάτω. Ανασυγκροτούνται

και σχεδιάζουν μεθοδικά την αντεπίθεσή τους, ξεκινώντας με βασική επιχειρηματολογία την… Ελλάδα. ΜΜΕ που πρόσκεινται και στηρίζουν τους Ρεπουμπλικανούς λοιπόν, έχουν αναπτύξει και υπερασπίζονται τη θεωρία ότι ο Μπαράκ Ομπάμα μετατρέπει αργά αλλά σταθερά της Ηνωμένες Πολιτείες σε… Ελλάδα.

Προχωρούν μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, και προβλέπουν ότι ο συμβιβασμός που επήλθε στα δυο Σώματα του Κογκρέσου θα προκαλέσει κοινωνική αναταραχή και συγκρούσεις, όπως συνέβη στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία για παράδειγμα.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία βέβαια είναι… ζωηρή τα τελευταία δυο χρόνια, προκαλεί ωστόσο πάντα εντύπωση η ετοιμότητα που επιδεικνύουν οι Ρεπουμπλικανοί, και η σπουδή τους να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως διαρκές παράδειγμα προς αποφυγή. Πόσο μάλλον ως… σενάριο τρόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα