Επιστολή Π. Ψωμιάδη στον Σαμαρά για τον Γκάλη!

Για μια ακόμα φορά ξαφνιάζει ο πρώην νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος, όπως αποκαλύπτει το seleo.gr, στέλνει ανοικτή επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Νίκου Γκάλη.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Το να μιλήσει κανείς για το μοναδικό και

ανεπανάληπτο, αθλητή και άνθρωπο, Νίκο Γκάλη, είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτά που έχει προσφέρει τόσο στον ελληνικό αθλητισμό όσο και στην ελληνική κοινωνία στο σύνολο της. Δε θα ήταν υπερβολή αν θα χαρακτήριζα την προσφορά του στην Ελλάδα ως ανεκτίμητη. Η σεμνότητα του, τα ήθος του στους αθλητικούς χώρους σε συνδυασμό με το σεβασμό που επιδεικνύει στους θεσμούς, επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για μια μοναδική προσωπικότητα…

Θεωρώ πως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει το παγκοσμίου εμβέλειας κεφάλαιο που λέγεται Νίκος Γκάλης. Ήρθε η ώρα να προχωρήσει η ελληνική πολιτεία σε μία σειρά ενεργειών εξωστρέφειας καθιστώντας κοινωνούς της ικανότατους ανθρώπους όπως ο κορυφαίος αυτός αθλητής. Μην ξεχνάμε πως μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να βγάλει τη χώρα μας από το αδιέξοδο το συντομότερο δυνατό, προσωπικότητες όπως ο Νίκος Γκάλης μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά στην κοινή προσπάθεια.

Προτείνω λοιπόν, να αναγορευθεί ο Νίκος Γκάλης «σε Πρέσβη καλής Θελήσεως» για την Ελλάδα. Ίσως η μεγαλύτερη δυνατή ανταποδοτική τιμή τόσο στο πρόσωπο του ίδιου όσο και για το πρόσωπο της ίδιας της χώρας μας, ώστε να την εκπροσωπεί στο εξωτερικό μία τέτοια διακεκριμένη προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας.

Μια δεύτερη σκέψη είναι να προταθεί ο Νίκος Γκάλης από την ελληνική πολιτεία (με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του ίδιου του Νίκου Γκάλη) για την ανάληψη μιας θέσης στην παγκόσμια Ομοσπονδία του Μπάσκετ (FIBA), με χώρο δράσης την καλλιέργεια και την προώθηση του αθλητισμού στα νέα παιδιά, στο μέλλον της Ευρώπης. Είναι προφανές πως μια ανάλογη ενέργεια θα περίκλειε ιδιαίτερη τιμή για το ελληνικό μπάσκετ…

Keywords
Τυχαία Θέματα