Επιμένουν σε αναβολή ψηφοφορίας για Ελλάδα στη Μπούντεσμπανκ

Η αρμόδια Επιτροπή των Δημοσιονομικών του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας συνεδριάζει σήμερα για το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και η κυβέρνηση της χώρας επιθυμεί η σχετική ψηφοφορία να λάβει χώρα αύριο. Στην διαδικασία εξπρές αντιτίθεται όμως, η αντιπολίτευση.

Μια νορμάλ διαδικασία προϋποθέτει ότι μεταξύ της σύστασης από την επιτροπή Δημοσιονομικών και της απόφασης του Bundestag μεσολαβούν οι συνήθεις 24

ώρες»,  δήλωσε σήμερα στη γερμανική ραδιοφωνία ο Πρόεδρος της παράταξης των «πρασίνων»,  Jürgen Trittin. Επομένως, μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο δεν μπορεί να φανταστεί πριν από την προσεχή Παρασκευή, αν και στην ημερήσια διάταξη εξακολουθεί να βρίσκεται η Πέμπτη: «Αυτό το θεωρούμε σίγουρα λάθος», πρόσθεσε ο Trittin.

Ο Αντιπρόεδρος της παράταξης των σοσιαλδημοκρατών, Joachim Poß, μίλησε επίσης στη γερμανική ραδιοφωνία και είπε: «Είμαστε της άποψης ότι στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να καταστεί δυνατή μια εκτενής εξέταση των σύνθετων παραπλεύρων αυτής της «κίνησης σωτηρίας». Παρόλα αυτά, υποστήριξε πως είναι πιθανή η έγκρισή του κόμματός του στην ψηφοφορία του Bundestag: «Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί», δήλωσε εν προκειμένω.

Keywords
Τυχαία Θέματα