Ένα “ακανόνιστο” κυβερνητικό σχήμα, έχει ημερομηνία λήξης!

Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε ονόματα και να γινόμαστε κακοί. Νομίζω συνεννοούμαστε όλοι (έστω, σχεδόν όλοι) πως μετά τον ανασχηματισμό, η κυβέρνηση που προέκυψε είναι μία από τις χειρότερες των τελευταίων ετών.

Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως σε επίπεδο προσώπων είναι μία κυβέρνηση πολύ χειρότερη από αυτή που υπήρχε μέχρι σήμερα και οι επιλογές που χαρακτηρίζονται ως… εκπλήξεις, έχουν μπροστά τους τον επιθετικό προσδιορισμό «δυσάρεστες».

Αν και δυσκολεύομαι να κατανοήσω ακριβώς το νόημα των επιλογών του Αντώνη Σαμαρά

και του Ευάγγελου Βενιζέλου, πρόκειται για μία κυβέρνηση που έχει περισσότερο στόχο την πόλωση, ενόψει εθνικών εκλογών, παρά την παραγωγή έργου.

Κι αυτό είναι το… ενθαρρυντικό! Γιατί αυτό σημαίνει πως, ευτυχώς για όλους μας, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μεγάλο χρόνο ζωής. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πότε ακριβώς θα πέσει, αλλά νομίζω πως όσες ελπίδες υπήρχαν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, εξανεμίστηκαν…

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτή η κυβέρνηση, με αυτά τα στελέχη να ξεπεράσει το συγκεκριμένο σκόπελο. Θα πέσει το αργότερο στις αρχές του 2015.

Επομένως, έγινε επιλογή προσώπων που εκφράζουν και το παλιό… καλό ΠΑΣΟΚ, αλλά και την παραδοσιακή δεξιά. Παράλληλα, υπάρχει πλειάδα στελεχών που είναι εξαιρετικά «δυνατοί» στις τηλεοπτικές μονομαχίες και προφανώς γι` αυτό το λόγο επελέγησαν.

Γιατί ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι, θα ξεκινήσει μία μακρά προεκλογική περίοδος.

Μέχρι τις εκλογές λοιπόν, δεν έχουμε παρά να κάνουμε το σταυρό μας και να ευχόμαστε πως οι δεδομένες γκάφες του νέου υπουργικού σχήματος, θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα