Η Ελλάδα σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία

Οι ευρωεκλογές έστειλαν το μήνυμά τους, αλλά τα κόμματα δίνουν τις δικές τους ερμηνείες . Μπήκαμε σε μια περίοδο που το πολιτικό προσωπικό της χώρας αλλάζει και οι πολίτες αναζητούν τη προσωπική τους πυξίδα.

Ας ξεκινήσει επιτέλους η οικονομία μας να παίρνει μπροστά και οι επιχειρήσεις μας να καινοτομούν και να προσλαμβάνουν κόσμο.

Σήμερα είναι επιτακτικότερη από ποτέ η ανάγκη εξειδίκευσης και εφαρμογής μιας αναπτυξιακής πολιτικής, όχι με τη διάθεση δημόσιων πόρων που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν, αλλά με το άνοιγμα της οικονομίας στις επενδύσεις και την είσοδο

νέων επιχειρήσεων στην αγορά, και την επαναμόχλευση της οικονομίας, με την αποκατάσταση σταθερού οικονομικού κλίματος και της εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και πιέζει ασφυκτικά. Επιτάχυνση της ανάκαμψης με την αναζωπύρωση των επιχειρηματικών επενδύσεων στη χώρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τις επενδύσεις δεν τις κάνουν το κράτος και τα κόμματα, τις κάνουν όσοι επιδιώκουν το κέρδος.

Η μείωση των ελλειμμάτων, του εξωτερικού δανεισμού και η άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό αποσκοπούν στην τόνωση της σχετικής κερδοφορίας των δυναμικών κλάδων της οικονομίας. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κατευθυνθούν οι επενδύσεις στους εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που παράγουν διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα και δημιουργούν εισοδήματα και απασχόληση σε μόνιμη και βιώσιμη βάση. Στο πλαίσιο αυτό, η είσοδος επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο για την αναπτυξιακή απογείωση της οικονομίας, και ως εκ τούτου θα πρέπει να ενθαρρυνθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Είναι προφανές ότι οι αγορές λειτουργούν τώρα με βάση την υπόθεση ότι η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με ουσιαστικές επιδράσεις και στη σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Αυτή η σταθεροποίηση θα γίνει ασφαλώς βεβαιότητα αν η κυβέρνηση ενεργήσει γρήγορα , με τη χρησιμοποίηση και του ήδη εγκριθέντος ΕΣΠΑ 2014-2020, για να συμβάλει ταυτόχρονα με την ενίσχυση της ανάπτυξης και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων και των αδικιών, που δημιουργήθηκαν σε εκτεταμένες κατηγορίες του πληθυσμού.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή , μεγάλη έμφαση θα πρέπει επίσης να δοθεί και στην ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών για τα πραγματικά αίτια της κρίσης, που δεν ήταν μόνο τα μνημόνια, αλλά οι πολιτικές χωρίς εισοδηματικούς περιορισμούς που μας οδήγησαν στα μνημόνια! Καλό είναι να αναδειχθούν οι πραγματικές δυνατότητες που έχει η χώρα για ανάπτυξη και για ταχεία και βιώσιμη (όχι με δανεικά) αύξηση της απασχόλησης, των εισοδημάτων και του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού της.

Η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει στη καθημερινότητα των πολιτών και να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων. Η εποχή προκαλεί και εξιτάρει όσους τολμούν να κάνουν έργο, κι όχι όσους φοβούνται το πολιτικό κόστος.

Η οικονομική σταθερότητα δεν απειλείται και τώρα είναι η ώρα των σκληρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας. Μπορούμε να αφήσουμε πίσω τις μαύρες ημέρες της χώρας, αρκεί να τοποθετηθούν άξιοι και ικανοί σε κυβερνητικούς θώκους.

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες που δουλεύουν, προσφέρουν και απαιτούν καλύτερες ημέρες για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Είναι η στιγμή της απογείωσης και δε θα συγχωρεθούν λάθη και παραλείψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα