Ελεύθερο το συζυγικό σεξ και το διαδίκτυο στις (ελληνικές) φυλακές

Ο υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης παρουσίασε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που συντάχθηκε από ειδική επιτροπή και στον οποίο προβλέπεται για πρώτη φορά το δικαίωμα των κρατούμενων συζύγων αλλά και των συντρόφων που βρίσκονται στην φυλακή αλλά και η ημιελεύθερη διαβίωση των κρατουμένων που εκτίουν ποινές για ήπια αδικήματα.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης  παρουσιάστηκε και το νέο σχέδιο κώδικα για τους δικηγόρους που καταρτίστηκε και αυτό από ειδική επιτροπή υπό τον δικηγόρο κ.Βγόντζα και παραδόθηκε για διαβούλευση.

Παράλληλα ο υπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχουν επιβληθεί βάση του τρίτου Μνημονίου και τόνισε ότι «οι δανειστές μας έχουν πατήσει τον λαιμό».

Μεταξύ άλλων ο νέος σωφρονιστικός κώδικας αναγνωρίζει το δικαίωμα συζύγων ή συντρόφων να συνευρίσκονται σε χώρο των φυλακών, καθώς προβλέπεται και δικαίωμα σε ολόκληρες οικογένειες να συναντώνται μέσα στην φυλακή.  Επίσης καθιερώνεται το καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης σε άλλα νομικά πρόσωπα πλην των φυλακών αλλά και η τμηματική έκτιση των ποινών τους για κατηγορίες κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για ήπιας μορφής αδικήματα. Οι κρατούμενοι θα έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στο Διαδίκτυο,  οι όροι ωστόσο και η όλη διαδικασία θα καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Τέλος ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι στην Ιταλία έχουν ενταχθεί στο σύστημα ημιελεύθερης διαβίωσης  25.000 κρατούμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα