Εισήγηση Κουβέλη για την απλή αναλογική και το φορολογικό σύστημα

Διπλή παρέμβαση στις τρέχουσες εξελίξεις έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, με την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του.

Η πρώτη αφορά στο πολιτικό σύστημα και τον εκλογικό νόμο, όπου ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πλέον μία απαραίτητη και ώριμη επιλογή», για να προχωρήσει η εξυγίανση του πολιτικού

συστήματος.

Η δεύτερη σχετίζεται με το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο και εν προκειμένω, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι αυτό «πρέπει να είναι απλό και δίκαιο, να υπακούει στην αρχή «περισσότεροι φόροι από όλους και λιγότεροι φόροι από τον καθένα».

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «το νέο φορολογικό πρέπει να ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα, να αντιμετωπίζει με ενιαία κλίμακα τα εισοδήματα από εργασία, ενοίκια και ατομική δραστηριότητα και να προβλέπει ρυθμίσεις για τα τέκνα».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι στόχος θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την καταγραφή και τον έλεγχο του συνόλου των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα