Δυσφορία με… σιγαστήρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Προσπάθειες η μίνι κυβερνητική κρίση που προέκυψε με τις ουσιαστικές διαφωνίες για τον αντιρατσιστικό νόμο να μην επηρεάσει την κυβερνητική συνοχή θα καταβληθούν το επόμενο διάστημα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν πως η τρικομματική κυβέρνηση παραμένει ισχυρή αν και δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τη στάση που κράτησαν οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης και κυρίως για τις δηλώσεις τους.

Το γεγονός μάλιστα ότι στο στόχαστρο κυρίως του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

μπήκε ο Γιάννης Στουρνάρας προβληματίζει το περιβάλλον του Πρωθυπουργού που εκτιμά πως τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων ημερών πιέζουν ασφυκτικά πλέον τον κ. Βενιζέλο.

Σε μια κίνηση καλής θέλησης ο Αντώνης Σαμαράς έχει προσκαλέσει την Παρασκευή τους κυβερνητικούς εταίρους να παρακαθίσουν στο γεύμα που θα παραθέσει στον Πρόεδρο του Eurogroup που θα επισκεφθεί την Αθήνα ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη μια νέα συνάντηση των τριών με βασικό θέμα συζήτησης τις αλλαγές στο δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως μετά και την τελευταία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αργά ή γρήγορα θα τεθεί και πάλι το θέμα του κυβερνητικού συντονισμού και της αλλαγής προσώπων στα υπουργεία.

Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως είναι σαφές πως θα επιλέξει ο ίδιος το χρονο και τον τρόπο που θα κινηθεί με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης αλλά και με στόχο να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα