Δημοσκοπική ζημιά στη Μέρκελ από την Κύπρο!

Η κρίση στην Κύπρο, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, αφήνει τα σημάδια της και στην δημοφιλία της Καγκελαρίου Angela Merkel. Για πρώτη φορά εδώ και μήνες χάνει σημαντικό έδαφος και το CDU. Ωφελημένο από τη νέα τάση που φαίνεται να διαμορφώνεται είναι το SPD.

Στην

πραγματικότητα, η σκληρή στάση της Καγκελαρίου είχε στόχο να δείξει στους ψηφοφόρους της ότι δεν σκορπάει τα λεφτά των φορολογουμένων της στον ευρωπαϊκό νότο. Όμως το σχέδιο δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία, αφού σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμη και στη Γερμανία, οι πολίτες ανησυχούν για την ασφάλειά των καταθέσεών τους. Ως αποτέλεσμα, και η Καγκελάριος χάνει σε δημοφιλία.

Στην δημοσκόπηση της δημόσιας τηλεόρασης η ένωση CDU/CSU έχασε δύο μονάδες μέσα σε μία εβδομάδα και βρίσκεται πλέον στο 38%. Ωφελημένοι είναι οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι ανέβηκαν αντίστοιχα κατά δύο μονάδες στο 27%. Οι Πράσινοι έπεσαν ελαφρώς στο 16%, ενώ το FDP αιωρείται κοντά στο συνταγματικό όριο εισόδου στη βουλή (5%). Η Αριστερά κέρδισε μία μονάδα και καταμετράται στο 8%.

Εκείνοι που πιστεύουν ακόμα ότι η Angela Merkel διαχειρίζεται ορθά την κρίση εξακολουθούν να είναι πολλοί (59%). Όμως, όσον αφορά τις ικανότητες της Καγκελαρίου, 6% λιγότεροι είναι οι πολίτες που τις αναγνωρίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα