Δημοφιλέστερος ηγέτης ο Ομπάμα με 24 εκατομμύρια followers

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε χθες η εταιρεία αναλύσεων Digital Daya, από τους 164 επικεφαλής κρατών σε όλο τον κόσμο, οι 123 χρησιμοποιούν ήδη το Twitter, διαθέτοντας είτε προσωπικό προφίλ, είτε επίσημο θεσμικό λογαριασμό, που θα παραδώσουν σε όποιον τους διαδεχθεί στο αξίωμα. Με άλλα λόγια, 3 στους 4 ηγέτες έχουν παρουσία στο κοινωνικό δίκτυο. Όσον αφορά τους δημοφιλέστερους προέδρους και πρωθυπουργούς του Twitter,

ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής με 24 εκατομμύρια followers, 15 εκατομμύρια από τους οποίους προστέθηκαν μόλις την τελευταία χρονιά. Δηλαδή ο Αμερικανός πρόεδρος έχει 20 εκατομμύρια περισσότερους followers από τον Ούγκο Τσάβες, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Βασιζόμενη σε στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2012, η μελέτη δείχνει πως οι ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι που χρησιμοποιούν το Twitter έχουν αυξηθεί κατά 93% από το 2010, όταν άρχισαν να καταγράφονται στατιστικά δεδομένα χρήσης της πλατφόρμας. Μάλιστα, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται από το τρίτο τρίμηνο του 2011 μέχρι σήμερα, με το αντίστοιχο ποσοστό να φτάνει στο 78%.

Η Digital Daya προβλέπει πως με το Twitter θα συνδεθούν φέτος και οι τελευταίοι πρωθυπουργοί και πρόεδροι. Κι αυτό γιατί, «καθώς η κοινωνική δικτύωση γνωρίζει τεράστια απήχηση σε κάθε κοινωνία, όλοι οι πολιτικοί ηγέτες θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν αλλάξει διά παντός οι τρόποι επικοινωνίας με τους πολίτες που τους εξέλεξαν», γράφει ο Omar Hijazi, ανώτερο στέλεχος της Digital Daya.

Keywords
Τυχαία Θέματα