Διαδήλωση υπέρ Τσάβες στο Καράκας

Χιλιάδες οπαδοί του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος για ενάμιση μήνα νοσηλεύεται στην Αβάνα, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη σε κεντρικούς δρόμους στο Καράκας κατόπιν κυβερνητικής πρόσκλησης για να διαφανεί η ισχύς της κυβέρνησης.

Εφοδιασμένοι με σημαίες και ντυμένοι με κόκκινα πουκάμισα και αθλητικά καπέλα, στα χρώματα του κυβερνώντος κόμματος, οι συγκεντρωμένοι πρόκειται να διαδηλώσουν στους δρόμους

της συνοικίας 23η Ιανουαρίου με τις προσιτές στους εργάτες κατοικίες και να ακούσουν τις ομιλίες κυβερνητικών παραγόντων.

Λίγο αργότερα, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση των οπαδών της αντιπολίτευσης ένα πάρκο στον ανατολικό τομέα του Καράκας. Ηγέτες του συνασπισμού της αντιπολίτευσης «Τράπεζα Δημοκρατικής Ενότητας» πρόκειται να απευθυνθούν στους συγκεντρωμένους. Η τοποθεσία επελέγη να είναι σε ασφαλή απόσταση από αυτήν της φιλοκυβερνητικής διαδήλωσης.

«Στην κυβέρνηση, στους βίαιους ψευτοηγέτες της λέμε ότι θα καταρρίψουμε τη βία που εσείς πυροδοτείτε. Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας θα ζήσουν σε ειρήνη», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, που συμμετείχε στις προεδρικές εκλογές και ηττήθηκε.

Ο Ούγκο Τσάβες, που ασκεί την εξουσία τα 14 τελευταία έτη, εγχειρίστηκε τέταρτη φορά για καρκίνο στις 11 Δεκεμβρίου στην Αβάνα. Έκτοτε, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια. Δεν κατέστη δυνατόν να δώσει τον όρκο για τη δεύτερη, εξαετή θητεία του την 10η Ιανουαρίου.

Στις 13 Ιανουαρίου, κυβερνητικό ανακοινωθέν κατέληγε με την διατύπωση ότι «η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του προέδρου Τσάβες εξελίσσεται ομαλά», ενώ την Τρίτη η κυβέρνηση στο Καράκας ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να παράσχει «νέα ενθαρρυντικά νέα» για την κατάσταση της υγείας του Τσάβες, χωρίς όμως να αναφέρει συγχρόνως συγκεκριμένη ημερομηνία επανόδου του στο Καράκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα