Χωρίς γιατρό οι κάτοικοι της Πάτμου

Μετά την χθεσινή παραίτηση του μοναδικού αγροτικού γιατρού στην Πάτμο, οι κάτοικοι του νησιού έμειναν χωρίς γιατρό σύμφωνα με την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

«Πριν η ολιγωρία κοστίσει μαζικά σε ανθρώπινες ζωές», ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας και τις Εισαγγελικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών, περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι της Πάτμου έχουν εγκαταλειφτεί χωρίς γιατρό και 650 παιδιά έχουν

μείνει χωρίς παιδίατρο.

Ο ΙΣΑ και κάνει λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση και επισημαίνει ότι ο μοναδικός αγροτικός γιατρός του νησιού, «φτάνοντας στα όρια της αντοχής στην ευθύνη της περίθαλψης 4.500 πολιτών, παραιτήθηκε», ενώ οι οργανικές θέσεις του Κέντρου Υγείας που είναι κενές, προβλέπουν 6 ειδικευμένους και τρεις αγροτικούς γιατρούς.

Οι κάτοικοι της Πάτμου έκαναν λαϊκή συνέλευση, ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην στοιχειώδη περίθαλψη, ενώ ο δήμος Πάτμου εξέδωσε ψήφισμα, απευθύνοντας έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας σε ιατρικό δυναμικό.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης δηλώνει «εδώ και τώρα πρέπει να δοθεί λύση», ενώ τονίζει ότι «αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό τις επόμενες ώρες, τότε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τον Ιατρικό Σύλλογο της Επαρχίας Καλύμνου θα στηρίξουν την Υγεία του νησιού με εθελοντές γιατρούς. «Δεν θα επιστρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα