Χαλάρωση της λιτότητας; Αλλού, όχι στην Ελλάδα…
Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιρλανδία δεν προβλέπεται να χαλαρώσουν τα μέτρα λιτότητας που προβλέπονται από τα προγράμματα εξυγίανσης (μνημόνια) που έχουν υπογράψει, τουλάχιστον μέχρι την πάροδο του χρόνου ολοκλήρωσής τους. Αντίθετα διορία δόθηκε σε 7 χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Σλοβενία, Ολλανδία, Βέλγιο
Με άλλα λόγια η εντολή είναι ξεκάθαρη. Ας ολοκληρωθούν τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί για τις χώρες «πειραματόζωα» και αν τυχόν προκύψουν ευοίωνα αποτελέσματα (;) τότε τα εφαρμόζουμε, κατά περίσταση, και στις άλλες χώρες. Άλλωστε οι πολίτες των 3 προαναφερθέντων χωρών δείχνουν αξιομνημόνευτη αντοχή στα επαχθή ληφθέντα μέτρα. Αξίζει να εξακριβωθεί μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει αυτή η ανοχή για να μπορέσουν να χαρτογραφηθούν και τα, όποια, όρια(αν υπάρχουν)! Οι Έλληνες καλούνται να συνεχίσουν να τραβούν το κουπί τους, οδηγώντας τη βάρκα σε θολά νερά.
Ο Υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας την παράταση που δόθηκε στις 7 χώρες, αναφέρθηκε στη διετία 2015-16 που φέρεται να έχει δοθεί ήδη στη χώρα μας σαν επιπλέον χρόνος προσαρμογής των δημοσιοοικονομικών μας μετά το τέλος ισχύος των δανειακών συμβάσεων (η χρηματοδότηση μέσω μνημονίων και η παράλληλη εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων λήγει το 2014). Ωστόσο ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα χρειαστεί η Ελλάδα επιπλέον χρόνο. Δεν ξέρω με ποια δεδομένα καταλήγει σε αυτές τις προβλέψεις ή ποια «μοντέλα» χρησιμοποιεί για να μεταφράσει τα γεγονότα, ξέρω όμως πως παγκόσμιοι οργανισμοί (ΟΟΣΑ) και το δεξί του χέρι (ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας) παρουσιάζονται μάλλον απαισιόδοξοι και για το 2014 σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη.
Σε ένα στοίχημα επιβεβαίωσης λογαριασμών και πράξεων μεταξύ αριθμών, παίζεται η βιωσιμότητα και το μέλλον κάθε Έλληνα πολίτη. Σε ασκήσεις θεωρίας και εφαρμογές οικονομικών μοντέλων, στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων, η Ευρώπη φιλοδοξεί να καταλήξει στην άριστη, την ιδανική, λύση.
Γιατί από όλα τα μέλη της Ένωσης, επιλέχτηκε η Ελλάδα να διαδραματίσει αυτό το ρόλο; Σε μια, υποτιθέμενη, κοινότητα ισότιμων μελών και αμοιβαίου σεβασμού του εθνικού χαρακτήρα και των ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού, επιλέχθηκε ένα από τα οικονομικά πιο ανίσχυρα μέλη. Η ίδια αναποτελεσματική μέθοδος που ακολουθήθηκε και στην κυκλοφορία του ενιαίου νομίσματος, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξισωθεί η οικονομία της Γερμανίας π.χ. με της Ελλάδας ή της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.
Τα εξόφθαλμα κερδοσκοπικά συμφέροντα συνεχίζονται. Απορία μου είναι να δω μέχρι που φτάνουν τα όριά μας!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Kαι όμως! Αυτό το αστείο πλάσμα μπορεί να προκαλέσει θανάσιμη αιμορραγία
- Αυτός κατηγορείται για την αρπαγή της 13χρονης
- «Παγίδα» για όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι στήνει το υπουργείο Oικονομικών
- Πώς να απαλλαγείτε από τα κουνούπια!
- Οι φωτογραφίες του νεαρού που κατηγορείται για την απαγωγή της 13χρονης
- Συναγερμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος! Εκπυρσοκρότησε το όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής!
- 4 προσλήψεις στο Δήμο Παπάγου- Χολαργού
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Ysterografa
- Το ντύσιμο της Jennifer Lopez… συζητήθηκε και πάλι
- Κυκλοφορεί το νέο άρωμα της Taylor Swift
- Η πρεμιέρα της ταινίας “The Internship”
- Στη Μαδρίτη με φουσκωμένη κοιλιά η Penelope Cruz
- Εκπυρσοκρότησε όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον διεθνή αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”!
- Σαμαράς: Να ενωθούμε, όχι να διχαστούμε για τους ναζί
- Εγκλωβίστηκε κάτω από λεωφορείο στο Ηράκλειο
- Φώφη: Η ΝΔ… άρχισε (;) να καταλαβαίνει για το αντιρατσιστικό
- Το εξώφυλλο του νέου single της Rihanna
- Παράταση έως 17 Ιουνίου για τις δηλώσεις εισοδήματος

- Τελευταία Νέα Ysterografa
- Χαλάρωση της λιτότητας; Αλλού, όχι στην Ελλάδα…
- Παράταση έως 17 Ιουνίου για τις δηλώσεις εισοδήματος
- Σαμαράς: Να ενωθούμε, όχι να διχαστούμε για τους ναζί
- ΔΗΜΑΡ: Να ψηφίσει το νομοσχέδιο η ΝΔ
- Φώφη: Η ΝΔ… άρχισε (;) να καταλαβαίνει για το αντιρατσιστικό
- Κυκλοφορεί το νέο άρωμα της Taylor Swift
- Στη Μαδρίτη με φουσκωμένη κοιλιά η Penelope Cruz
- Εκπυρσοκρότησε όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον διεθνή αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”!
- Το εξώφυλλο του νέου single της Rihanna
- Εγκλωβίστηκε κάτω από λεωφορείο στο Ηράκλειο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βλέπουμε μόνο χάρη στα μάτια μας; Το μυστήριο της αόμματης όρασης
- Ραντεβού με... άρωμα εποχής στις Σπέτσες
- Νέο λουτρό αίματος στη Βαγδάτη
- Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους
- Κ. Παπούλιας: Περιμένουμε κι άλλους επενδυτές από την Κίνα
- Opera Next: H επόμενη έκδοση του Opera
- Εξακολουθεί να διχάζει το αντιρατσιστικό
- Σήμερα η μεγάλη μέρα
- Ένας στους δυο νέους θέλει να φύγει, αλλά δεν έχει λεφτά...
- Επιστολή- απάντηση Σαμαρά στον Βαλαωρίτη