Μπαζάρ βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει μπαζάρ βιβλίων στο κτήριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου) έως τις 7 Απριλίου. Διατίθενται συνολικά 230 τίτλοι βιβλίων, που έχουν εκδοθεί από το μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση από 50 έως και 70% επί της τιμής πωλήσεώς τους. Η διάθεση ενός τόσο μεγάλου αριθμού τίτλων σε προσφορά γίνεται για πρώτη φορά.

Οι θεματικές των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του μουσείου Μπενάκη

και εκτείνονται από την κλασική Ελλάδα, τον βυζαντινό πολιτισμό, τη λαογραφία, τη νεοελληνική ζωγραφική, τη γλυπτική και την αρχιτεκτονική, μέχρι τη φωτογραφία και την ευρωπαϊκή τέχνη. Ανάμεσα στα βιβλία που διατίθενται ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω: «Αθήνα 1839-1900. «Φωτογραφικές μαρτυρίες», «Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου», «Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες – Ελλάδα», «Κώστας Τσόκλης», «Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου», «Κώστας Μπαλάφας. Φωτογραφικό Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος» και «Η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου».
Οι μικροί επισκέπτες, ηλικίας από πέντε ετών και άνω, θα έχουν την δυνατότητα συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα την «παλιά Αθήνα» που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 7 Απριλίου, μεταξύ 12 μ.μ. και 3 μ.μ.

Οι ώρες λειτουργίας του μπαζάρ είναι 10 π.μ. έως 10 μ.μ. (Σάββατο) και 10 π.μ. έως 6 μ.μ. (Κυριακή).

Keywords
Τυχαία Θέματα