Ενωση Υπαλλήλων Περ/κών Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ: Συγκρότηση Επιτροπών Πανελληνίων Εξετάσεων 2012-2013

Ανακοινώσεις

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Προξένου Κορομηλά 51 – 54622 - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Τηλέφωνο - Φαξ: 2310 - 226314

Web site: http://www.symtyp.gr

e-mails :[email protected] ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 05-04-2013

[email protected] ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 11

Προς:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ

Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κοιν.: - ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

- Δ/ΝΤΕΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

- ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Επιτροπών Πανελληνίων Εξετάσεων 2012-2013

Κα Περιφερειακή Διευθύντρια, Κοι Περιφερειακοί Διευθυντές

Ύστερα από διαμαρτυρίες συναδέλφων μας, σχετικά με τη σύνθεση των Επιτροπών Εξετάσεων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΔΔΕ) για την διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων, η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας Μακεδονίας και Θράκης διαπίστωσε ότι, για μία ακόμη φορά, στη συντριπτική πλειοψηφία των προτάσεων των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συγκρότηση των επιτροπών αυτών συνεχίζεται ο αποκλεισμός των διοικητικών υπαλλήλων από τις θέσεις των Γραμματέων και των Βοηθών Γραμματέων. Μάλιστα, με τρόπο προκλητικό, σε κάποιες περιπτώσεις δε συμμετέχει στην Επιτροπή κανένας διοικητικός υπάλληλος, ούτε καν ο Προϊστάμενος Διοικητικών Θεμάτων, ο οποίος εκ του νόμου (ΦΕΚ 64/τ.Β/24-1-2003, Υ.Α. 353.1/4517/Δ1, προσθήκη στο άρθρο 26 του «καθηκοντολογίου») έχει την αρμοδιότητα της οργάνωσης των εξετάσεων!

Επειδή οι Διευθυντές Β/θμιας Εκπαίδευσης προτείνουν αλλά οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης έχετε την ευθύνη συγκρότησης των Επιτροπών, σας καλούμε να τοποθετήσετε στις θέσεις των Γραμματέων και των Βοηθών Γραμματέων των Επιτροπών Εξετάσεων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, των Λυκειακών Επιτροπών και των Βαθμολογικών Κέντρων διοικητικούς υπαλλήλους και ελλείψει αυτών εκπαιδευτικούς, εφαρμόζοντας τη βούληση του νομοθέτη που δίνει προβάδισμα στους διοικητικούς υπαλλήλους για τη στελέχωση των συγκεκριμένων θέσεων («διοικητικός υπάλληλος ή καθηγητής Δ.Ε.»).

Ο συστηματικός αποκλεισμός των διοικητικών υπαλλήλων από τις επιτροπές συνιστά απροκάλυπτη επίδειξη εύνοιας προς μια κατηγορία υπαλλήλων, εις βάρος μίας άλλης, η οποία καλείται διαρκώς να εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, ανεξαρτήτως συνθηκών. Αποτελεί λοιπόν, πάγια θέση της Ένωσής μας η υπεράσπιση του αυτονόητου: η γραμματειακή υποστήριξη των πάσης φύσεως εξετάσεων είναι έργο των διοικητικών υπαλλήλων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Tags: Ενωση Υπαλλήλων Περ/κών Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ
Keywords
Τυχαία Θέματα