Αθανασίου: Δεν αποτελεί προτεραιότητα το αντιρατσιστικό

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Αθανασίου, σε συνέντευξή του στον BHMA FM επισήμανε ότι δεν προέχει το αντιρατσιστικό, αλλά άλλα ζητήματα, όπως αυτό των προσωρινών διαταγών με τις οποίες αναστέλλεται η απόλυση εργαζομένων.

«Το αντιρατσιστικό πιστεύω ότι, με τις δύο προτάσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, θα προχωρήσει και θα αμβλυνθούν οι διαφορές, δεν είναι ουσίας. Δεν είναι αγεφύρωτες. Βέβαια, δεν έχω ασχοληθεί με το ζήτημα, διότι δεν είναι πρωτεύον. Αυτό που τρέχω είναι κάποιες υποχρεώσεις που προκύπτουν

από το Μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Σε ό,τι αφορά τις προσωρινές διαταγές, επισήμανε πως πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία της εκδίκασης αυτών των υποθέσεων.

«Δεν μπορεί να πηγαίνουν επί μακρόν οι προσωρινές διαταγές. Πρέπει να είμαστε μια ευνομούμενη Πολιτεία, ένα σοβαρό κράτος δικαίου και βεβαίως η προσωρινή διαταγή είναι ένας θεσμός που πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να διαιωνίζεται», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «δεν μπορεί να είναι σε ομηρία και ο εργοδότης – ενδεχομένως το Δημόσιο – και ο εργαζόμενος».

Ερωτηθείς τέλος για την υπόθεση Σακκά υποστήριξε ότι η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι λανθασμένη, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να παρέμβουν στο έργο των δικαστών. «Νομίζω ότι το συμβούλιο που εξέτασε την υπόθεση έπραξε εντός των νομοθετικών κανόνων και δεν είναι εκτός δικονομικού πλαισίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα