Ασαντ: Η Συρία μπορεί να αντιμετωπίσει το Ισραήλ

Ύστερα από δύο μήνες σφοδρών βομβαρδισμών, ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα μιας στρατηγικής σημασίας πόλη, που βρισκόταν στα χέρια των ανταρτών.

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Άσαντ δηλώνει ότι η Συρία μπορεί να αντιμετωπίσει το Ισραήλ, οι μαχητές της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για ελλιπή ιορδανική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τοπικούς διοικητές των ανταρτών και ακτιβιστές, το γεγονός αυτό προκάλεσε δυσαρέσκεια στους μαχητές της αντιπολίτευσης για την ελλιπή ιορδανική υποστήριξη

στις προσπάθειές τους να νικήσουν τις δυνάμεις του Ασαντ στην περιοχή.

Η πεδιάδα Χαουράν που εκτείνεται στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, είναι το λίκνο της εξέγερσης εναντίον τεσσάρων δεκαετιών διακυβέρνησης της χώρας από την οικογένεια Άσαντ, που άρχισε στην πόλη Ντεράα το Μάρτιο του 2011.

Πριν από δύο μήνες, η οδική αρτηρία για την Ιορδανία αποκλείστηκε από δυνάμεις των ανταρτών, που επιχειρούν υπό την προστασία του Συριακού Ελεύθερου Στρατού, ωστόσο, εκτός του ελέγχου των δυνάμεων του Ασαντ, η διατήρηση του δρόμου εξαρτάται από την διατήρηση της Χιρμπέτ Γαζάλεχ που βρίσκεται σε σταυροδρόμι που οδηγεί δυτικά στην πόλη Ντεράα.

Πριν από την εξέγερση στη Συρία, προϊόντα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που διακινούνταν ανάμεσα στις χώρες του Κόλπου, την Τουρκία και την Ευρώπη, μεταφέρονταν μέσω της οδικής αυτής αρτηρίας που διασχίζει τη Χιρμπέτ Γαζάλεχ πριν καταλήξει στη συνοριακή διασταύρωση Νασίμπ στην Ιορδανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα