1,2 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τροχαία‏

Η 13χρονη Zenani, δισέγγονη του Nelson Mantela, σκοτώθηκε το 2010 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθώς επέστρεφε σπίτι της. Ο θάνατος της μικρής, έγινες γνωστός σε παγκοσμίως, ενώ η οικογένεια Μαντέλα στράφηκε σε ακτιβιστές για την οδική ασφάλεια.

Κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013, ο Kweku Mandela ακτιβιστής εγγονός του Nelson Mantela, θα ενταχθεί ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Kate Carr και μαζί

με την πρώην υπουργό Μεταφορών της Κόστα Ρίκα Karla Gonzalez, θα συζητήσουν για την οδική ασφάλεια μέσα από προσωπικές τους ιστορίες, καθώς και για τις προκλήσεις και τις λύσεις για την ασφάλεια των πεζών, με έμφαση τα παιδιά.

Το περπάτημα είναι μια θεμελιώδης μορφή της κινητικότητας, ωστόσο ο τραυματισμός των πεζών από τροχαία ατυχήματα είναι ο πιο συχνός.

Συνολικά περίπου 1,24 εκατομμύριο άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους από τροχαία ατυχήματα, ενώ περίπου το ένα τέταρτο από αυτούς που έχασαν την ζωή τους είναι πεζοί, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών που διασχίζουν τον δρόμο για να πάνε στο σχολείο.

Η ταινία μικρού μήκους «Πεθαίνοντας για την Παιδεία», η οποία θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θέτει τον κίνδυνο της οδικής ασφάλειας για τα παιδιά σχολικής ηλικίας σε ανθρώπινο πλαίσιο. Ωστόσο σύμφωνα με τους ομιλητές οι θάνατοι αυτοί είναι προβλέψιμες και μπορούν να προληφθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα