Αντικαθίσταται το αφορολόγητο με το επίδομα τέκνων

Καταργείται από το νέο έτος το όριο αφορολογήτου για τα προστατευόμενα τέκνα και την  θέση του παίρνει το μηνιαίο επίδομα. Από 40 έως και 60 ευρώ ανά παιδί ανάλογα  με το μέγεθος της οικογένειας και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος θα κυμαίνεται το επίδομα παιδιών που θα λαμβάνουν τα νοικοκυριά.

Έτσι θα ενισχυθούν μέσω του φορολογικού συστήματος οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και θα διακοπεί η ενίσχυση όλων των οικογενειών με παιδιά

όπως συμβαίνει και σήμερα με το σύστημα προσαύξησης του αφορολόγητου ορίου βάση του αριθμού των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών το επίδομα τέκνων θα είναι 40 ευρώ για το πρώτο παιδί, για το δεύτερο παιδί 40 ευρώ, για το τρίτο 50 ευρώ καθώς επίσης και για το τέταρτο,  για το πέμπτο και καθένα από τα επόμενα παιδιά το επίδομα αυξάνεται στα 60 ευρώ.

Οι οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα λαμβάνουν το 100% του επιδόματος, με συνολικό εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ θα λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος και οι οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ θα λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος. Όσες οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ δεν θα λαμβάνουν το μηνιαίο επίδομα παιδιών.
Εάν καταργηθεί το αφορολόγητο των τέκνων και θεσπιστεί στην θέση του το ειδικό επίδομα θα υπάρξει ελάφρυνση των οικογενειών με παιδιά που έχουν χαμηλό εισόδημα και επιβάρυνση για όσες οικογένειες με παιδιά που έχουν υψηλό εισόδημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα