Reuters: Τι είπε ο Σόιμπλε στην πρωινή σύσκεψη του CDU

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει τα λεγόμενα του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, σε κλειστή σύσκεψη σήμερα το πρωί, στα πλαίσια της ενημέρωσης των μελών του κυβερνητικού συνασπισμού για τα πεπραγμένα του Eurogroup και το επίκεντρο των διαφωνιών.

Σύμφωνα με τον Schäuble, οι εναπομείνασες διαφορές εντοπίζονται στον τρόπο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού των 14 δισ. ευρώ λόγω της παράτασης του προγράμματος και στον τρόπο ορισμού «της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», όπως ανέφεραν συμμετέχοντες

στη σύσκεψη.

Ένας από αυτούς τους συμμετέχοντες μεταφέρει ότι οι πιστωτές εξακολουθούν επίσης, να διαφωνούν για το αν ως χρόνος ορόσημο για τη μείωση του ελληνικού χρέους κάτω από το 120% θα τεθεί το 2022 ή το 2020. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, η ΕΚΤ θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να εξοικονομήσει 9 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης βραχυπρόθεσμων ομολόγων, ώστε να καλύψει μέρος των απαιτούμενων 14 δισ. ευρώ για την κάλυψη της χρηματοδοτικής τρύπας.  Άλλος χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η επαναγορά χρέους θα αποτελέσει μέρος της προωθούμενης λύσης.

Η ενημέρωση του Wolfgang Schäuble προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες συνεχίζεται, όπως, φανταζόμαστε, θα συνεχισθούν και οι διαρροές.

Keywords
Τυχαία Θέματα