Άνοιγμα Κουβέλη σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

Ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ανέλυσε τις αιτίες της ήττας στις ευρωεκλογές και έθεσε το πλαίσιο της πολιτικής που πρέπει να κινηθεί η Δημοκρατική Αριστερά στο μέλλον. Παράλληλα έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα αποφασίσει την Κυριακή, αν θα την κάνει αποδεκτή.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι πρέπει η ΔΗΜΑΡ

να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός νέου μπλοκ εξουσίας με ενεργό συμμετοχή στη προσπάθεια για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς και με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξεκαθαρίσει την ευρωπαϊκή του πορεία, αποκλείοντας ρητά την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ.

“Να προσέλθει η ΔΗΜΑΡ με το σύνολο των προτάσεών της και με σαφή και σταθερά μέτωπα στη συντηρητική πολιτική και τον λαϊκισμό.Θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ, στην Ελιά, στο ΠΟΤΑΜΙ, σε ανεξάρτητες προοδευτικές κινήσεις και προσωπικότητες, στον χώρο της Οικολογίας και σε ανένταχτους αριστερούς, για να εξασφαλίσει την ισχυρή παρουσία του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού στις πολιτικές εξελίξεις».

Επίσης υπογράμμισε ότι “..οι Κασσάνδρες προεξοφλούν ήδη το τέλος του εγχειρήματός μας. Το τέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αλλά, για μια ακόμα φορά, θα διαψευσθούν. Η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα στις εξελίξεις. Θα επουλώσει τις πληγές. Θα κλείσει τα ρήγματα. Θα συμβάλει στην αναγέννηση του τόπου, μέσα από προοδευτικές κυβερνητικές λύσεις. Με παρούσα την συλλογικότητα του κόμματος μας”.

Ο κ. Κουβέλης ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της ήττας: “Προσωπικά, από το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών, ένιωσα βαριά στους ώμους μου την ευθύνη της ήττας. Δεν υπέβαλα την παραίτησή μου εκείνη τη στιγμή, όχι γιατί κιότεψα ή γιατί προσπάθησα να μεταθέσω σε άλλους το συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα, όπως ανερυθρίαστα τόλμησαν να ψιθυρίσουν ορισμένοι”.

Keywords
Τυχαία Θέματα