Ανακαλύπτοντας το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας

Ένα πανόραμα σχεδίων, χρωμάτων, μουσικών και ιστοριών θα ΄΄ντύσει΄΄ και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας που πραγματοποιείται για 8η χρονιά. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κινούμενα σχέδια από την Ελλάδα και άλλες 33 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο, από αύριο Πέμπτη 7 Μαρτίου και μέχρι τις 13 του μηνός στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός). Το φεστιβάλ περιλαμβάνει

σειρά αφιερωμάτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ συνολικά θα διαγωνιστούν 84 ταινίες animation μικρού μήκους, 55 διεθνείς σπουδαστικές και 24 ελληνικές ταινίες.

Τα γαλλικά κινούμενα σχέδια θα έχουν την τιμητική τους, καθώς θα προβληθούν 64 ταινίες στο πλαίσιο του αφιερώματος που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας. Ξεχωριστή νότα θα δώσουν και οι 19 ταινίες animation μικρού μήκους του πολωνικού Studio SE-MA-FOR, καθώς τα φιλμ της συγκεκριμένης εταιρείας παραγωγής έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της λεγόμενης πολωνικής σχολής.

Υπό τον τίτλο «Animation των Γειτόνων», θα προβληθούν 9 μοναδικές ταινίες από Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Εσθονία, Πολωνία και Λιθουανία. Οι προβολές θα ολοκληρωθούν με ένα μικρό αφιέρωμα 4 ταινιών του πολωνικής καταγωγής, πρωτοπόρου Ρώσου δημιουργού Βλαντισλάβ Στάρεβιτς (Wladyslaw Starewicz), με σύγχρονη μουσική επένδυση από τον Brooding Side Of Madness (Etched Traumas, GR). Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί η διάλεξη του Rony OREN, animator και καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ιερουσαλήμ που θα γίνει αύριο στον ΑΚΤΟ, ενώ δύο μέρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί, στην Ταινιοθήκη, ημερίδα με θέμα «Οπτικοακουστικό και Εκπαίδευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα