Αλαβάνος: Δεν θα μπορούσα να στηρίξω μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αλέκος Αλαβάνος πως δεν θα μπορούσε να στηρίξει μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Με τον ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό σύστημα ήρθα σε σύγκρουση πριν την κρίση και με την πολιτική που έχει, δεν θα μπορούσα να στηρίξω μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε συγκεκριμένα στο ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, ο ΣΥΡΙΖΑ

δεν εκφράζει μια εναλλακτική πολιτική και πρέπει κανείς να προσέχει το θέμα της εξουσίας γιατί η προοπτική της εξουσίας διαφθείρει και χρειάζονται ισχυρές αντιστάσεις.

Όσον αφορά το Σχέδιο Β’. παρατηρήσε ότι μέχρι στιγμής εμφανίζεται ότι είναι η αλλαγή του νομίσματος. «Η αλλαγή του νομίσματος έχει μεγάλη σημασία για μας, αλλά δεν είναι τα πάντα», επεσήμανα για να σημειώσει ότι ο ίδιος αποφεύγει τη λέξη «επιστροφή»: «Δεν έχει δυνατότητες η Ελλάδα να γυρίσει πίσω, να μιμηθεί κάτι από το παρελθόν της, γιατί έχουν αλλάξει οι καταστάσεις. Το ουσιαστικό θέμα», εξήγησε, «είναι αν θα μπορεί να έχει μια ουσιαστική νομισματική πολιτική, που σημαίνει δικό της νόμισμα σε αυτή τη φάση, το οποίο μπορεί να βαφτίσει όπως θέλει. Μια χώρα σε πολύ βαθιά ύφεση, χρειάζεται ένα νόμισμα μαλακό, το οποίο θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της. Δεύτερον, χρειάζεται μια ποσότητα νομισμάτων, δηλαδή, μια μεγάλη ρευστότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα