Ακόμη και ο Τζίμι Κάρτερ έκλαψε για τον Τσάβες

Ο Ούγκο Τσάβες ήταν ελάχιστα έως καθόλου αγαπητός στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ηγεσία τους, ο Τζίμι Κάρτερ ωστόσο αποτέλεσε για άλλη μια φορά την εξαίρεση.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, που το 2000 ήταν παρατηρητής στις εκλογές της Βενεζουέλας έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση με την οποία αναγνωρίζει στον Ούγκο Τσάβες

σημαντικό έργο.

“Παρόλο που δεν συμφωνούσαμε με όλες τις μεθόδους τις οποίες ακολουθούσε η κυβέρνησή του, δεν αμφιβάλαμε ποτέ για την αφοσίωση του Ούγκο Τσάβες στη μάχη για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπατριωτών του.

Θα τον θυμόμαστε για την παθιασμένη διεκδίκηση αυτονομίας και ανεξαρτησίας για τις κυβερνήσεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής, για τα επικοινωνιακά χαρίσματά του και για τον προσωπικό δεσμό που οικοδόμισε με τους συμπατριώτες του, καθώς και με πολίτες άλλων χωρών.

Κατά τη διάρκεια των 14 ετών της εξουσίας του, οι δείκτες φτώχειας στη Βενεζουέλα έπεσαν στο μισό, και εκατομμύρια άνθρωποι εφοδιάστηκαν για πρώτη φορά με έγγραφα ταυτότητας, που τους επέτρεψαν να συμμετέχουν περισσότερο ενεργά και αποφασιστικά στη δημόσια οικονομική και πολιτική ζωή.

Την ίδια στιγμή, αναγνωρίζουμε τις διαιρέσεις που προκλήθηκαν, και την ανάγκη να αμβλυνθούν οι διαφορές στη Βενεζουέλα.

Ελπίζουμε ότι στο περιθώριο του πένθους για τον Ούγκο Τσάβες, και της ανάμνησης των επιτευγμάτων του, κυρίως υπέρ των πιο φτωχών και αδυνάτων, οι ηγέτες της Βενεζουέλας θα πάνε τη χώρα μπροστά, με ευκαιρίες για όλους τους πολίτες”, αναφέρει η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Ίδρυμα Κάρτερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα