Τι κρύβει η σιωπή του Κώστα Καραμανλή

10:34 6/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Θα έμοιαζε απολύτως λογικό να μιλούσε απόψε στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Καραμανλή, ο ανιψιός του και πρώην Πρωθυπουργός. Δεν θα το πράξει, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται μόνον στο παραπολιτικό επίπεδο, ποιες χειραψίες θα ανταλλάξει και με ποιους. «Δίδεται πολύ μεγαλύτερη σημασία στην εκδήλωση από αυτήν που πραγματικά έχει» σχολίαζαν χθες στενοί συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού, επιχειρώντας προφανώς να σβήσουν και τη φιλολογία που αναπτύχθηκε για τις «σχέσεις» των καραμανλικών με τον Αλέξη Τσίπρα,

σενάρια που προκάλεσαν και τον εκνευρισμό του Μεγάρου Μαξίμου.

Έτσι, ο κ. Καραμανλής θα παραμείνει ως ο μόνος ίσως Πρωθυπουργός που σχεδόν 3,5 χρόνια από τη στιγμή που καταψηφίστηκε απέφυγε οποιαδήποτε δημόσια δήλωση, πριν ελαχίστων: μίας επιστολής στην προανακριτική για το Βατοπέδι, δύο δηλώσεων στήριξης της ΝΔ ενόψει εκλογών και τις αναγκαίες ομιλίες κατά την προσυνεδριακή περίοδο που οδήγησε στην εκλογή του Αντ. Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος.

Κι όσο αυτή η τακτική συνεχίζεται, τόσο θα φυτρώνουν νέα σενάρια. Όπως το χθεσινό που έφερε τον κ. Καραμανλή έτοιμο να προχωρήσει σε παρέμβαση, ενόψει συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, σχετικά με το ρόλο, τoν τρόπο εκλογής και τις ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Είναι τρελά όσα λέγονται» σημείωνε συνεργάτης του και προσέθετε: «μία τέτοια παρέμβαση θα ερμηνεύοντας ως βούληση του κ. Καραμανλή για την Προεδρία». «Δεν υπάρχει ζήτημα» κατέληγε η ίδια πηγή, επιμένοντας ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα επιμείνει στην… σιωπή. Μένει να αποδειχθεί ότι αυτή θα είναι και… χρυσός.

Keywords
Τυχαία Θέματα