ΑΚΕΛ: Λάθος ο διορισμός ερευνητικής επιτροπής

Κατά του διορισμού ερευνητικής επιτροπής για να διερευνήσει τα τεκταινόμενα στον τραπεζικό τομέα αντί ποινικών ανακριτών τάχθηκε το ΑΚΕΛ, τονίζοντας πως η απόφαση ίσως να αποδειχτεί αναποτελεσματική και πως προκύπτουν ερωτήματα για τους όρους εντολής και τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής Αρίστος Δαμιανού, με δηλώσεις το μεσημέρι στα γραφεία του ΑΚΕΛ, σημείωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης «δεν ανταποκρίνεται- δυστυχώς-

στις απαιτήσεις της κοινωνίας αλλά και των καιρών». Τόνισε ότι σταθερή θέση του κόμματος του είναι ότι με πλήρη διαφάνεια θα πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όπου υπάρχουν ευθύνες αυτές να αποδοθούν, μη αποκλειόμενων και ποινικών ευθυνών.

Ο κ. Δαμιανού χαρακτήρισε αρκετούς από τους όρους εντολής «πολύ γενικούς και αόριστους , με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της τριμελούς επιτροπής», ενώ συνέχισε, λέγοντας πως μερικοί όροι είναι «ιδιαίτερα συγκεκριμένοι αλλά και καθοδηγητικοί, με αποτέλεσμα να προϊδεάζουν ή και να φωτογραφίζουν το αποτέλεσμα, στο οποίο το Υπουργικό Συμβούλιο θα ήθελε να καταλήξουν τα πορίσματα». Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ προσθέτει ότι απουσιάζουν ουσιώδεις όροι εντολής όπως για παράδειγμα η εξέταση των αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων Τραπεζών, φυσικών και νομικών προσώπων που οδήγησαν σε μαζική εκροή κεφαλαίων από αποταμιεύσεις που βρίσκονταν στη Δημοκρατία και φυγαδεύτηκαν νόμιμα. Ακόμα, σημείωσε ότι απουσιάζει εντελώς η υπόδειξη για αξιοποίηση των πορισμάτων της έρευνας που διεξήγαγε επί πληρωμή για την Δημοκρατία της Κύπρου ο οίκος Alvarez και Marsall.

«Κατά παράδοξο τρόπο η περίοδος της έρευνας σταματά στην 23/03/2013, αφήνοντας εκτός διερεύνησης τις καθοριστικές πολιτικές και άλλες αποφάσεις που λήφθηκαν στο Eurogroup της 25/03/2013», ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι απορίας άξιον «πώς είναι δυνατό η ερευνητική επιτροπή να αφεθεί απρόσκοπτα να ελέγξει και εκείνους που με απόφαση τους την διόρισαν, δηλαδή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό του Συμβούλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα