Παραπλανητική ψιθυρολογία η συμπερίληψή της στις λίστες αναφέρει η ΠΕΟ

17:05 29/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η συμπερίληψη του ονόματος της ΠΕΟ στις διάφορες λίστες που κυκλοφορούν σε ΜΜΕ αυτές τις μέρες και η αναφορά ονομάτων ηγετικών στελεχών της, «με τρόπο που αυθαίρετα και παραπλανητικά παραπέμπει σε ύποπτες δοσοληψίες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Οργάνωσης, μάς υποχρεώνει να ξεκαθαρίσουμε ξανά αυτό που ήδη έχουμε ξεκαθαρίσει στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ξαναεπιχειρήθηκε αυτού του

είδους η ισοπεδωτική και κατά συνέπεια ανεύθυνη και παραπλανητική μικροκομματική ψιθυρολογία», αναφέρει η ΠΕΟ σε ανακοίνωσή της.

«Ότι δηλαδή, η απόφαση της τράπεζας, για όσους γνωρίζουν τα δεδομένα της υπόθεσης είναι νομικά και ηθικά απόλυτα λογική και καμία σχέση δεν έχει με πολιτικές παρεμβάσεις ή χαριστικές πράξεις», προσθέτει και ξεκαθαρίζει, όπως αναφέρει, ότι τα όποια ονόματα ηγετικών στελεχών της ΠΕΟ αναφέρονται, είναι με την ιδιότητα τους ως κατά νόμο εκπρόσωποι της ΠΕΟ και όχι με την προσωπική τους ιδιότητα και η όποια συνεργασία τους με την τράπεζα δεν έχει καμία σχέση με δικές τους προσωπικές υποθέσεις».

Η συνδικαλιστική οργάνωση αναφέρει περαιτέρω ότι “το ποσό το οποίο αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορά υπόλοιπο (το οποίο τριπλασιάστηκε με ανατοκισμούς), το οποίο η τράπεζα, αφού μελέτησε τα δεδομένα της υπόθεσης αποφάσισε να το θεωρήσει τελικά ως μη εισπράξιμο”.

Διευκρινίζει ότι τα δάνεια αφορούσαν την ανέγερση και την λειτουργία δυο ξενοδοχειακών μονάδων σε συνεργασία και με άλλα συνδικαλιστικά κινήματα του εξωτερικού στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με στόχο την αξιοποίηση τους σε προγράμματα ανάπαυσης των εργαζομένων, καθώς και τουριστικών ανταλλαγών για εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Οι μονάδες αυτές ήταν εγγεγραμμένες στον Έφορο Εταιρειών ως νομικά πρόσωπα (εταιρείες Λτδ.) ιδιοκτησίας της ΠΕΟ.

Τελικά, οι δυο μονάδες τις οποίες η ΠΕΟ είχε στην κατοχή της και οι οποίες ήταν η εγγύηση για τα δάνεια της, όταν αυτά είχαν συναφθεί, αναφέρεται, κατέληξαν στη διαχείριση της Τράπεζας και στην ιδιοκτησία της.

“Γνωρίζουμε καλά ότι σε συνθήκες όπως αυτές που διερχόμαστε, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τέτοιου είδους δημοσιεύματα που προκαλούν εύκολους συνειρμούς, ιδιαίτερα όταν απευθύνονται σε κόσμο που είναι δικαιολογημένα θυμωμένος και απογοητευμένος, δεν είναι καθόλου εύκολο να τα αντιμετωπίσεις και να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Παρόλα αυτά, η ιστορία της ΠΕΟ, οι αγώνες της, η ολοκάθαρη και πλήρως διαθέσιμη σε όλους οικονομική κατάσταση των ηγετικών στελεχών της, πιστεύουμε ότι συνεχίζει να είναι η ασπίδα, που προστατεύει το κίνημα μας από όλες τις διαχρονικές και πολυάριθμες προσπάθειες που κατά καιρούς εκδηλώνονται και οι οποίες έχουν ως στόχο να πλήξουν την ηθική υπόσταση του κινήματος μας και να διαταράξουν τις σχέσεις των εργαζομένων με την συνδικαλιστική τους οργάνωση. Είμαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο, ούτε αυτή τη φορά δεν πρόκειται να περάσει”, προστίθεται.
Αυτές οι διαρροές, αναφέρει η ΠΕΟ, «έχουν γίνει από άτομα τα οποία έχουν τεράστιες ευθύνες για τις αλόγιστες και ύποπτες αποφάσεις όταν ήταν μέρος της διοίκησης της Τράπεζας – οι οποίες αφορούσαν και την αγορά ελληνικών ομολόγων - και είναι σαφές ότι έγιναν σκόπιμα και επιλεκτικά, για να θολώσουν τα νερά και να μεταφέρουν αλλού τις τεράστιες ευθύνες που τους βαρύνουν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τράπεζα».

Τέλος, η ΠΕΟ ζητά εκ νέου πλήρη διερεύνηση όλων των συναλλαγών των τραπεζών, με πλήρη διαφάνεια, έτσι ώστε εκεί και όπου θα διαπιστωθούν ηθικά και νομικά ύποπτες και ατεκμηρίωτες δοσοληψίες, να καταγγελθούν και να πάρουν το δρόμο τους και δηλώνει ότι θα αναμένει το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής που διόρισε η Κυβέρνηση «για να λάμψει η αλήθεια και να σταματήσουν οι ψιθυρολογίες και οι σκόπιμες και παραπλανητικές διαρροές».

Keywords
Τυχαία Θέματα