Άκαρπη η συνάντηση για οφειλές προς εφορίες και ταμεία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, μεταξύ στελεχών των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών και τεχνικού κλιμακίου της τρόικας, για το ζήτημα της νέας ρύθμισης για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι έως την 1/7/2013 να μεταφερθούν όλα τα χρέη ασφαλισμένων στα ασφαλιστικά ταμεία στο ΙΚΑ και από το 2017 να βεβαιωθούν όλα στην εφορία, προκειμένου να αναζητούνται κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνάντηση με την τρόικα,

πάντως, δεν υπήρξε συγκεκριμένη συμφωνία, ενώ πηγές του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζουν ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν καλό και δεν απέκλειαν να υπάρξει νέα συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου.

Αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου διευκρινίζουν ότι στόχος είναι να περάσει η ρύθμιση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα