Άδωνις: Ασφαλιστική κάλυψη σε όλους έως τις αρχές Ιουλίου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε για πλήρη πρόσβαση στη φαρμακευτική δαπάνη σε όλους τους Έλληνες ασχέτως ασφαλιστικής κάλυψης έως το τέλος Ιουνίου.

Αναφορικά με την τροπολογία για το πλαφόν στη συνταγογράφηση προειδοποίησε ότι αν δεν ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή

θα ληφθούν οριζόντια μέτρα μείωσης της τιμής των φαρμάκων «θα είναι οριζόντια μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών, αυτά θα είναι τα μέτρα γιατί δεν υπάρχουν άλλα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο βασικό στόχο της πολιτικής του υπουργείου που έχει να κάνει με την επίτευξη του εθνικού στόχου του 60% της αγοράς σε γενόσημα φάρμακα απευθύνθηκε στους φαρμακοβιομήχανους και είπε «κάποια στιγμή πρέπει να συνεννοηθούμε. Αν μας αρέσει το γενόσημο και άρα και το ελληνικό φάρμακο, δεν μπορούμε να βγαίνουμε και να πετροβολάμε κάθε φορά το γενόσημο».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία για να βελτιωθεί η παραγωγή, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να αυξηθούν οι εξαγωγές, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «δεν συζητάμε για κρατικοδίαιτες βιομηχανίες» και «προστατευτικές πολιτικές οι οποίες μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα