Δέκα χρόνια από το τέλος των Friends: Ποιο “φιλαράκι” βρήκε το δρόμο του; (photos)

Είναι ακριβώς 10 χρόνια από την ημέρα που βγήκε στον αέρα το τελευταίο επεισόδιο των “Friends” και καθήλωσε 52,5 εκ. τηλεθεατές στις 6 Μαΐου 2004. Μια δεκαετία αργότερα, η αγαπημένη κωμωδία είναι ακόμα “γύρω” μας με συνεχόμενες επαναλήψεις, ασταμάτητες ερωτήσεις για ενδεχόμενη επανένωση και φυσικά τη φήμη των έξι πρωταγωνιστών που δε λέει να ξεφτύσει.

Το “Friends” μετέτρεψε τους Jennifer Aniston, Courtney Cox,

Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry και David Schwimmer από σχετικά άγνωστους ηθοποιούς σε ονόματα-χρυσορυχεία. Το Hollywood τους περίμενε με ανοιχτές αγκάλες μετά το τέλος της εμβληματικής σειράς αλλά η showbiz μπορεί να δείξει το απάνθρωπο πρόσωπό της ακόμα και στους πιο χαρισματικούς ηθοποιούς.

Ακολουθεί μια ματιά στα επιτεύγματά τους και μια υποτυπώδης κατάταξη, από την ημέρα που το Central Perk έκλεισε τις πόρτες του.

6. David Schwimmer

Projects: Μετά από 10 χρόνια ως το μισό του πιο αγαπημένου ζευγαριού (ή μη!) της Αμερικής, ο David Schwimmer πήρε τη μεγαλύτερη απόσταση από την επιτυχία των “Friends”, κυρίως με δική του βούληση. Από το 2004, η μόνη αξιόλογη δουλειά του στην τηλεόραση είναι κάποια guests στο “30 Rock”, το “Entourage” και τη σειρά της Lisa Kudrow “Web Therapy”. Απ’ την άλλη, ο μόνος αξιοσημείωτος ρόλος σε ταινία είναι της υποχόνδριας καμηλοπάρδαλης στις τρεις συνέχειες της πολύ επιτυχημένης “Μαδαγασκάρης”. Μετέπειτα εμφανίσεις του στο Broadway (“The Caine Mutiny Court-Martial” το 2006) και η σκηνοθεσία δύο ταινιών χαμηλού κόστους (“Run Fatboy Run” το 2007, “Trust” το 2010) δεν τάραξαν τα ύδατα.

Ίσως η κατάσταση ανατραπεί όταν ο Schwimmer πραγματοποιήσει την επιστροφή του στην TV με τον πιλότο του “Irreversible” του ABC στο οποίο θα παίξει έναν αγωνιζόμενο συγγραφέα. Βασισμένη σε ένα show από το Ισραήλ, η σειρά αναμένεται να είναι επιτυχής.

Προσωπική ζωή: Γενικά υπήρξε χαμηλών τόνων. Το 2006, ο Schwimmer κέρδισε 400.000 δολάρια σε δίκη ενάντια σε κάποιον που τον δυσφήμισε ισχυριζόμενος ότι ο Schwimmer απαίτησε δύο ρολόγια Rolex για να παρευρεθεί σε φιλανθρωπική εκδήλωση. Και μετά ήρθε ο έρωτας: ο Schwimmer γνώρισε τη φωτογράφο Zoe Buckman το 2007, και πέρασαν τέσσερις μήνες από το γάμο τους, το 2010, για να ανακαλύψουν τα ΜΜΕ ότι παντρεύτηκαν. Η Buckman γέννησε την κόρη τους την επόμενη χρονιά.

Βραβεία: Η μόνη συμμετοχή του σε βραβεία μετά το τέλος της σειράς ήταν το 2007, όταν και απέσπασε υποψηφιότητα στα British Independent Film Awards για τη σκηνοθεσία του στο “Run Fatboy Run”. Τουλάχιστον έχει ακόμα το Geller Cup!

Τελικά, Η απόφαση του Schwimmer να απομακρυνθεί από το Hollywood, μάλλον τον βοήθησε στο να μην αντιμετωπίσει μεγάλες σε έκταση αποτυχίες όπως κάποιοι από τους συμπρωταγωνιστές του. Όμως, λόγω αυτού απομακρύνθηκε και από τη συνείδηση του κοινού. Και είναι κρίμα ο κόσμος να θυμάται τον Schwimmer μόνο όταν πέσει το μάτι του σε επανάληψη των “Friends”.

5. Matthew Perry

Projects: Σίγουρα δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Matthew Perry για τεμπελιά. Έχει δουλέψει πολύ από το τέλος των “Friends”, χωρίς όμως αξιοσημείωτες επιτυχίες. Οι τρεις σειρές που πρωταγωνίστησε έκλεισαν τον κύκλο τους μετά από μόλις μίας σεζόν. Το “Studio 60 on the Sunset Strip”, η πιο αξιόλογη προσπάθεια που έλαβε και θετικές κριτικές, βγήκε στον αέρα μια εντελώς ακατάλληλη εποχή το 2006, όταν αναγκάστηκε να ανταγωνιστεί το παρόμοιας θεματολογίας “30 Rock” και όλοι ξέρουμε την κατάληξη. Στη μεγάλη οθόνη, ο Perry τα πήγε καλύτερα, καθώς με την κωμωδία του 2009 “17 Again” έφτασε στο Νο1 του box office, αν και μάλλον ήταν χάρις στον πρωταγωνιστή Zac Efron.

Κι όμως, οι αποτυχίες δεν έχουν αποθαρρύνει το συμπαθή ηθοποιό. Συμφώνησε να είναι στην επερχόμενη σειρά του CBS με τίτλο “The Odd Couple” ως πρωταγωνιστής, σεναριογράφος και παραγωγός.

Personallife: Ο Perry κατάφερε να δώσει στις μάχες του με το αλκοόλ και τα βαρβιτουρικά ένα άλλο νόημα. Μετέτρεψε το σπίτι του στο Μαλιμπού σε “Perry House” ένα κέντρο αποτοξίνωσης για άντρες και δε δίστασε να μιλήσει για το πώς ξεπέρασε τον εθισμό. Κατά τα άλλα, πέρασε καιρός από το τότε που οι σχέσεις του αποτελούσαν τροφή για τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά (θυμάστε ότι έβγαινε με τη Julia Roberts την περίοδο που εκείνη έκανε μια εμφάνιση στα “Friends”;), και η σχέση του με την ηθοποιό Lizzy Caplan άρχισε και τελείωσε υπό χαμηλούς τόνους.

Βραβεία: Η μόνη επαφή του Perry με τα βραβεία τα τελευταία 10 χρόνια είναι η ταινία “The Ron Clark Story”. Ο ρόλος του σ’ αυτή χάρισε στον Perry υποψηφιότητες σε Emmy, Golden Globes και Screen Actors Guild awards αλλά έμεινε χωρίς νίκη.

Τελικά, μπορεί ο Perry να αντιμετώπισε περισσότερες αποτυχίες από τους Schwimmer και LeBlanc αλλά παραμένει ο αγαπημένος αντρικός ρόλος από τα “Friends”. Και, αν και οι σειρές που επιχείρησε στη μετά-Friends εποχή καταβαραθρώθηκαν, οι ερμηνείες του είχε θετική ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς. Το θετικό είναι ότι ακόμα και 10 χρόνια μετά, οι υπεύθυνοι των στούντιο συνεχίζουν να ποντάρουν στον Chandler Bing.

4. Matt LeBlanc

Projects: Ο Matt LeBlanc δεν έκανε μεγάλη προσπάθεια για να αποδεσμευτεί από την εικόνα του ρόλου του στα Φιλαράκια, καθώς επανέλαβε τον Joey Tribbiani στο “Joey” που έκανε πρεμιέρα μόλις τέσσερις μήνες μετά το τέλος των “Friends”. Οι τηλεθεάσεις είχαν καθοδική πορεία και τελικά ολοκλήρωσε τον κύκλο του το 2006. Ίσως το τέλος να ερχόταν νωρίτερα αν η Warner Bros. δεν είχε δεσμευτεί να καταβάλλει στον LeBlanc 700.000 δολάρια για δύο σεζόν, είτε προβληθούν είτε όχι. Ο LeBlanc επανένωσε τις δυνάμεις του με τον συν-δημιουργό των “Friends” David Crane το 2011 στην κωμωδία “Episodes”, όπου παίζει τον Matt LeBlanc, μια αλαζονική και εγωιστική version του εαυτού του.

Η σειρά πήρε το πράσινο φως και για την επόμενη, 4η σεζόν. Θα ακολουθήσει και ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος, μετά την εμφάνισή του στο “Charlie’s Angels: Full Throttle” του 2003, στην κομεντί “Lovesick”.

Προσωπική ζωή: Ο LeBlanc δεν αποτελεί αγαπημένη λεία του κίτρινου τύπου αλλά λίγο μετά το τέλος των “Friends” έγινε θέμα. Εκείνος και η σύζυγός του, πρώην μοντέλο, Melissa McKnight απέκτησαν την κόρη τους τρεις μήνες πριν το φινάλε της σειράς αλλά η οικογενειακή ευτυχία δεν διήρκησε. Τον Αύγουστο του 2005, ο LeBlanc έδωσε συνέντευξη στο “The National Enquire” ομολογώντας την ανάρμοστη επαφή του με μία στρίπερ. Η στρίπερ μήνυσε τον ηθοποιό για δυσφήμιση και η οικογένεια LeBlanc διαλύθηκε το 2006. Από τότε είναι με τη συμπρωταγωνίστριά του στο “Joey” Andrea Anders.

Βραβεία: Η σειρά “Episodes” χάρισε στον LeBlanc κάτι που δεν είχαν καταφέρει τα “Friends”: Μία Χρυσή Σφαίρα το 2012, ενώ κέρδισε άλλη μία υποψηφιότητα το 2013. Η σειρά κέρδισε επίσης υποψηφιότητες Emmy για τον LeBlanc το 2011 και το 2013.

Τελικά, μπορεί η πορεία του να μην ήταν εξαιρετική αλλά δεν μπορούν να παραβλεφθούν τα βραβεία για το “Episodes” και το ότι η σειρά συνεχίζεται για τέταρτη σεζόν. Οι αποτυχίες και τα σκάνδαλα μάλλον, ευτυχώς για εκείνον, έχουν ξεχαστεί.

3. Courteney Cox

Projects: Η πρώτη σημαντική δουλειά της Cox μετά το τέλος των “Friends” ήταν το “Dirt” του 2007, μια υπερβολικά σκοτεινή σειρά όπου υποδυόταν τη μοχθηρή εκδότρια ενός σκανδαλοθηρικού περιοδικού. Η σειρά έβαλε σε άλλους δρόμους την Cox σε σχέση με τη Monica, αλλά άφησε πικρή γεύση αφού καταποντίστηκε από τους κριτικούς και τελικά, μετά από δύο σεζόν, κόπηκε. Η Cox βρέθηκε έπειτα στο “Cougar Town”, που έκανε πρεμιέρα στο ABC το 2009 και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της στη μετά-Friends περίοδο. Η αναγνώριση από τους κριτικούς ήρθε για το “Cougar Town” αλλά οι τηλεθεάσεις δεν ακολούθησαν. Η σειρά φλέρταρε με το γκρεμό μέχρι που σώθηκε από το TBS το 2012. Τώρα, έχει μόλις ολοκληρώσει την 5η σεζόν και το μέλλον της παραμένει θολό. Στον κινηματογράφο, η μόνη αξιόλογη δουλειά της υπήρξε το “Scary Movie 4” που σε καμία περίπτωση δεν είχε την επιτυχία των τριών προηγούμενων.

Αυτή την περίοδο η Cox άρχισε να στρέφεται στη σκηνοθεσία.

Προσωπική ζωή: Μόλις ένα μήνα και κάτι μετά το τέλος των Friends, η Cox και ο σύζυγός της David Arquette καλωσόρισαν την κόρη τους, Coco. Οι δυο τους χώρισαν το 2010, με το διαζύγιο επίσημα να βγαίνει το 2012. Κι όμως, δράμα δεν υπήρχε σ’ αυτό το χωρισμό, καθώς παρέμειναν πολύ καλοί φίλοι. Μάλιστα, η Cox σκηνοθέτησε τον Arquette στην ταινία της “Just Before I Go”. Αυτή την περίοδο η Cox βγαίνει με τον ρόκερ Johnny McDaid.

Βραβεία: Μπορεί να μην έχουν το κύρος των Emmy αλλά τα People’s Choice Awards χάρισαν στην Cox τρεις υποψηφιότητες για το Cougar Town. Επίσης, απέσπασε και μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για τον ίδιο ρόλο. Δεν πήρε σπίτι, βέβαια, κανένα βραβείο πράγμα το οποίο δε θα γινόταν αποδεκτό από την υπερβολικά ανταγωνιστική Monica Geller.

Τελικά, τα 10 τελευταία χρόνια η βιομηχανία του θεάματος ήταν ευγενική με την Cox αλλά οι προοπτικές προόδου δεν είναι πολλά υποσχόμενες. Οι δυο συμπρωταγωνίστριες της στα “Friends” μάλλον τα έχουν καταφέρει καλύτερα.

2. Jennifer Aniston

Projects: Η Jennifer Aniston τελείωσε με τα “Friends” και οι επιλογές της σε κορυφαία projects την τοποθέτησε στους star πρώτης διαλογής. Το Vultrure την τοποθέτησε στη 16η θέση των πιο ‘πολύτιμων’ star το 2013, πάνω από τους George Clooney, Cate Blanchett και Kate Winslet. Απ’ την άλλη την κυνηγάει η φήμη ότι κάνει ανησυχητικά πολλές αποτυχίες. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση: Για κάθε μέτρια ταινία της (“Rumor Has It”, “Love Happens”, “The Bounty Hunter”), ήρθε και μία επιτυχία (“The Break-up”, Marley and Me”, “Horrible Bosses”, “We’re the Millers”) οπότε τα πράγματα είναι μοιρασμένα. Επίσης, η Aniston είναι μια εμπορική μηχανή. Έχει διαφημίσει με επιτυχία προϊόντα της L’Oreal, Aveeno και Living Proof (στην τελευταία επένδυσε κιόλας).

Προσωπική ζωή: Εδώ τα πράγματα γίνονται περίπλοκα. Όσο ενδιαφέρουσα κι αν ήταν η καριέρα της από το 2004 και μετά, όλα μοιάζουν να επισκιάζονται από ένα πράγμα: το διαζύγιό της από τον Brad Pitt. Από τη στιγμή που κορυφαίο θέμα των tabloid έγινε το ότι η σχέση του Brad Pitt και της Angelina Jolie ξεκίνησε ενώ ήταν ακόμα παντρεμένος με την Aniston, η εικόνα της τελευταίας στιγματίστηκε ως η γυναίκα που θα είναι για πάντα άτυχη στην αγάπη. Εκείνη ζήτησε διακριτικότητα και αφού ηρέμησε έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Vanity Fair. Οι μετέπειτα σχέσεις της με τους Vince Vaughn, John Mayer και Bradley Cooper έγιναν επίσης αγαπημένο θέμα. Τελικά, αρραβωνιάστηκε τον ηθοποιό και συγγραφέα Justin Theroux τον Αύγουστο του 2012 αλλά δεν φαίνεται ακόμα και τώρα να μπορεί να ξεφύγει από τη σκιά των Brangelina.

Βραβεία: Η Aniston έχει παρευρεθεί σε πολλές τελετές βραβείων με κάμποσες υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης εκείνης για Emmy το 2009 για το guest στο “30 Rock”. Βέβαια, τα βραβεία της περιόδου των “Friends” δεν κατάφερε να τα ισοφαρίσει.

Τελικά, η Aniston είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα από την ομάδα των “Friends”. To μεγαλύτερο της πρόβλημα όμως είναι το ότι ρόλος της στα tabloid επισκιάζει την υποκριτική δουλειά της.

1.Lisa Kudrow

Projects: Δεν έχει παίξει τη Phoebe για 10 χρόνια αλλά η ιδιοφυής Kudrow δεν έχει λείψει από την τηλεόραση. Το 2005 επέστρεψε με την κωμωδία “The Comeback”, όπου μια δόξα του παρελθόντος συμφωνεί να συμμετέχει σε ένα reality show για να επανέλθει στην επικαιρότητα. Το πιο δυνατό σημείο όμως του show είναι η προφητική απεικόνιση του τι θα σημαίνουν τα ριάλιτι στο εγγύς μέλλον. Οι χαμηλές τηλεθεάσεις οδήγησαν στο τέλος μετά από μόλις μία σεζόν αλλά η επίδρασή της δεν έχει εκλείψει. Τόσο που μετά από λαϊκή απαίτηση, η σειρά θα επιστρέψει στο ΗΒΟ για έξι καινούργια επεισόδια. Αυτή την περίοδο ασχολείται με το “Web Therapy”, το οποίο ενώ ξεκίνησε σαν ιντερνετική σειρά, λόγω της ανταπόκριση που βρήκε προβάλλεται πλέον στο δίκτυο Showtime. Η σειρά έχει επίσης να παρουσιάσει πολλούς guest stars όπως οι Meryl Streep, Conan O’Brien και Lily Tomlin. Το τελευταίο της επίτευγμα ήταν ένας ρόλος τεσσάρων επεισοδίων στο “Scandal” μιας πολιτικού που συζητήθηκε πολύ.

Προσωπική ζωή: Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Παντρεύτηκε τον γάλλο διαφημιστή Michel Stern στα 90s’ και μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιο τον Julian. Το ζευγάρι είναι ακόμα μαζί.

Βραβεία: Για το “The Comeback”, η Kudrow κέρδισε μία υποψηφιότητα για Emmy. Ακόμα μία υποψηφιότητα είχε για το πρόγραμμα “Who Do You Think You Are?” το 2012.

Τελικά, μπορεί η Kudrow να υπολείπεται σε ισχύ στο χώρο του θεάματος αλλά έχει να παρουσιάσει πολυποίκιλη και γενικά παραδεκτή δουλειά. Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του “Comeback” το βάζει στο πάνθεον των υποτιμημένων σειρών που βρήκαν το δρόμο τους σχεδόν από τον τάφο, δίπλα στις “Arrested Development” και “Family Guy”.

Keywords
friends, photos, friends, jennifer aniston, lisa kudrow, box office, zac efron, julia roberts, cougar town, george clooney, cate blanchett, brad pitt, angelina jolie, vanity fair, bradley cooper, justin theroux, meryl streep, μαΐου, jennifer, cox, david, hollywood, showbiz, central, abc, rolex, zoe, μμε, συμμετοχή, independent, film, box, office, zac, cbs, καιρος, julia, εμφάνιση, golden, screen, bing, joey, warner, bros, φως, angels, full, melissa, movie, arquette, coco, δραμα, johnny, choice, cougar, town, star, clooney, vanity, john, justin, ηβο, showtime, stars, ισχύ, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Καλή Χρονιά, αντζελινα τζολι, jolie angelina, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, ηβο, γυναικα, δουλεια, εμπορικη, θεμα, ισραηλ, καριερα, μμε, ονοματα, περιοδικα, προγραμμα, ρολογια, σφαιρα, τηλεοραση, φως, abc, bing, brad pitt, cbs, jennifer aniston, julia, office, rolex, star, αγαπη, αλκοολ, απλα, βγαινει, γευση, γινονται, δικη, δοξα, δωσει, δικτυο, εγινε, ευτυχια, εμφάνιση, εξι, εποχη, επιτυχια, ζωη, ιδιο, ηρεμησε, θετικο, θολο, εικονα, κωμωδια, λειψει, μαΐου, ματια, ματι, μηνες, μπορεις, νικη, νοημα, ομαδα, παντα, οθονη, οικογενεια, ονομα, πορτες, ρολο, σεζον, σειρες, σιγουρα, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σπιτι, ισχύ, φυσικα, φημη, χρυση, αντρες, angels, arquette, box office, box, bradley cooper, cate blanchett, central, choice, clooney, coco, cougar, cougar town, cox, david, εμφανισεις, επεισοδια, ερωτησεις, φιλοι, film, full, george clooney, john, golden, hollywood, independent, justin, joey, johnny, julia roberts, justin theroux, jennifer, lisa kudrow, melissa, meryl streep, μια ματια, stars, movie, showtime, showbiz, screen, town, vanity fair, vanity, warner, zac efron, bros, ξεκινησε, zac, ζευγαρι, zoe
Τυχαία Θέματα