Finacial Times: Κορυφαία Hedge Funds στοιχηματίζουν σε ελληνικές τράπεζες

Δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για μεγάλες τοποθετήσεις Hedge Funds σε ελληνικές τράπεζες, προσδοκώντας σε τεράστια υπερκέρδη, την ώρα που η ελληνική οικονομία βιώνει τις επιπτώσεις των βαθιών περικοπών της κυβέρνησης στις δαπάνες.

Η Farallon Capital, η York

Capital Management, η QVT Financial και η Dromeus είναι μερικά από αυτά τα Hedge Funds που θα συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, όπως αναφέρουν συμμετέχοντες, οι «μνηστήρες» εμπλέκονται στην Alpha Τράπεζα και στην έκδοση μετοχών αξίας έως 550 εκ. ευρώ ως τα μέσα Ιουνίου. Ανάμεσα σε όσους ψάχνουν επενδυτικές ευκαιρίες σε τράπεζες λέγεται ότι είναι και η Third Point, η οποία πέρσι κέρδισε 500 εκ. $ από την επαναγορά ελληνικών ομολόγων.

Μάνατζερ hedge fund εκτιμούν ότι το στοίχημα στις ελληνικές τράπεζες μπορεί να αποβεί πιο επωφελές και από το ποντάρισμα στην ανάκαμψη των ελληνικών αγορών.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Αχιλλέα Ρίσβα, υψηλόβαθμου στελέχους του «Δρομέα», ο οποίος υπερτονίζει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ο συντάκτης κλείνει με την πληροφορία ότι, παρότι η ανακεφαλαιοποίηση της Alpha Bank ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, τα Hedge Funds παρουσιάζονται πιο επιφυλακτικά με τις άλλες τράπεζες. Μερικά σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στην παράλληλη ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά πολλοί λένε ότι τα πράγματα διαφέρουν για την Εθνική Τράπεζα, η οποία αποτελεί πιθανότερη υποψήφια για σχεδόν πλήρη κρατικοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα