Eurogroup: Βρείτε τα με την τρόικα έως την Κυριακή

Η συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, καθώς οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συζητούν το θέμα των τραπεζών.

Ωστόσο, πληροφορίες από τη συνεδρίαση αναφέρουν πως το Eurogroup έκανε συστάσεις στην Ελλάδα για να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα

μέσα στις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στη χώρα μας την Τετάρτη, για το σκοπό αυτό.

Στη διάσκεψη αναγνωρίστηκε η πρόοδος της Ελλάδας σε δημοσιονομικά και μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, ασκήθηκε κριτική για έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις και ζητήθηκε να ολοκληρωθουν οι διαβουλεύσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στις δηλώσεις του για την Ελλάδα ο Όλι Ρεν τόνισε πως γίνεται σκληρή δουλειά, ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Από τη μεριά του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ωστόσο, υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα, τα οποία είναι ίδια με τους προηγούμενους μήνες.

Στη διάρκεια του Eurogroup εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 150 εκατ. ευρώ για την Κύπρο. Θα ακολουθήσουν ακόμη 86 εκατομμύρια ευρώ από το ΔΝΤ.

Ο Ντάισελμπλουμ το έριξε στις… ευχές για Ελλάδα και τρόικα

Σε επίτευξη συμφωνίας σύντομα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην τρόικα ελπίζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Είναι σημαντικό για όλους μας και ειδικότερα για την Ελλάδα να υπάρξει συμφωνία. Ας ελπίσουμε ότι η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστούν στην Αθήνα για την επίτευξη συμφωνίας πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα