DWN: Η Ελλάδα επέστρεψε στη δεκαετία του ’50

DWN: «Η Ελλάδα όπως στην δεκαετία του ’50: Σχολεία δεν θερμαίνονται».

Aυτόν τον τίτλο φέρει δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας «Deutsche Wirtschafts Nachritchten», το οποίο εστιάζει στην κακή κατάσταση των σχολείων στην Κεντρική Ελλάδα. αναφέρονται

περίπου τα εξής:

Στην Κεντρική Ελλάδα δεν μπορούν τα περισσότερα σχολεία να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Η ατμόσφαιρα στις τάξεις θυμίζει εκείνη στην δεκαετία του ’50 και τα αυξημένα κόστη θέρμανσης προβληματίζουν επίσης πολλά νοικοκυριά.

Στα περισσότερα σχολεία των Τρικάλων οι μαθητές παγώνουν. Δεν μπορεί κανείς να αγοράσει πετρέλαιο, αν και οι θερμοκρασίες έχουν πέσει στους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι δάσκαλοι διαμαρτυρήθηκαν στις τοπικές Αρχές, αλλά είναι προφανές ότι δεν απλά δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες. Λόγω του υψηλού κόστους για την θέρμανση, μαζεύουν τώρα οι δάσκαλοι και οι γονείς ξύλα για να ζεσταθούν τα παιδιά. Αλλά μέχρι τότε θα πρέπει δάσκαλοι και μαθητές να ντύνονται βαριά, μιας και όλα τα σχολεία στην Ελλάδα υποφέρουν από ελλιπή χρηματοδότηση. Για τον λόγο αυτό, δημοτικό σχολείο επέλεξε ως σπόνσορα οίκο ανοχής.

Αλλά δεν είναι μόνο τα σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρηματοδότηση, αλλά και οι Αρχές. Το πετρέλαιο θέρμανσης κοστίζει αυτή την στιγμή 1,40 € ανά λίτρο, κάτι για το οποίο είναι συνυπεύθυνοι οι αυξημένοι φόροι που επέβαλε η τρόικα. Οι φόροι λοιπόν, κάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης 40% ακριβότερο από πέρσι. Από αυτή την κατάσταση απειλούνται και πολλά ελληνικά νοικοκυριά, που δεν μπορούν να πληρώσουν πια το ρεύμα. Κάθε μήνα η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε περίπου 30.000 νοικοκυριά λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Εικόνες τριτοκοσμικές χώρες, που δυστυχώς δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα, κάνουν και πάλι τον γύρο του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα