«Ad hoc διακυβέρνηση με ακροδεξιές πινελιές;»

Δεύτερο συμβάν μέσα σε δυο μήνες δεν μου αφήνει πια παρά ελάχιστες αμφιβολίες για το ότι η κυβέρνηση Σαμαρά πατάει σιγά σιγά το πόδι της και σε μια άλλη βάρκα, αυτή της Χρυσής Αυγής και ακροδεξιών παραγόντων άλλων κομμάτων, πέραν αυτής στην οποία συνωστίζονται οι δύο μέχρι τώρα εταίροι της, δηλ. το ΠΑΣΟΚ

και η ΔΗΜΑΡ.

Εν προκειμένω σημειώνουμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών κυριολεκτικά επέλεξε να απαντήσει στον κοιν. εκπρόσωπο της Χ.Α. για το ζήτημα της κυοφορούμενης μετάθεσης των δημαρχιακών και περιφερειακών εκλογών, άλλωστε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είχε επίσης επιλέξει να απαντήσει στον Γ. Γερμενή, βουλευτή της Χ.Α., για το φλέγον ζήτημα της ιθαγένειας των μικρών παιδιών που έχουν μετανάστες γονείς. Τις δύο περιπτώσεις συσχετίζει το γεγονός ότι ο υποφαινόμενος είχα καταθέσει Επίκαιρες Ερωτήσεις πιο νωρίς και επί των ιδίων θεμάτων, Ερωτήσεις στις οποίες δεν εμφανίστηκαν για να απαντήσουν στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου οι ερωτώμενοι υπουργοί.

Είχε προηγηθεί η υπερψήφιση της τροπολογίας για τους ιεροδιδασκάλους της Θράκης και ακολούθησε η κατάθεση της τροπολογίας της Κ.Ο. της Ν.Δ. για την απαγόρευση της συμμετοχής αλλογενών στις εξετάσεις για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, όπως επίσης και οι αντιρρήσεις του μπλοκ Ν.Δ.-Χ.Α. σε προοδευτικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά.

Μετά από τα παραπάνω πυκνά γεγονότα που διανθίζονται με φανερές πλέον συγκλίσεις πάνω στην ατζέντα της «μηδενικής ανοχής», από τη Βίλα Αμαλία μέχρι την «ανακατάληψη των πόλεων» μέσω του Ξένιου Δία, δείχνουν να αφυπνίζονται κοινοβουλευτικά και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εν όψει της προφανούς στρατηγικής επιλογής Σαμαρά για τη διαμόρφωση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας που θα συντηρούν την ηγεμονία της δικιάς του ακροδεξιάς έμπνευσης ηγετικής ομάδας πολύ πέραν των πολιτικών ψήφισης και εφαρμογής των μνημονίων που του εξασφαλίζουν οι σημερινοί του κυβερνητικοί εταίροι.

Μη νομίζετε βέβαια ότι έχει τεθεί το ζήτημα από τους Βενιζέλο και Κουβέλη στις πυκνές συναντήσεις των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί το ίδιο έκαναν συνειδητά και όταν υπέγραφαν το μετεκλογικό σύμφωνο κυβερνητικής συνεργασίας τους, ενώ ο Σαμαράς ρητά και κατηγορηματικά είχε θέσει τις δικές του προτεραιότητες πάνω στην ακροδεξιά ατζέντα και στις δύο εκλογικές περιόδους.

Η νέα αφήγηση για τη μεταπολιτευτική περίοδο την οποία επιχειρεί το υπο-διαμόρφωση νέο μπλοκ Σαμαρά-Χ.Α. και άλλων παραγόντων κατατείνει στο να θεωρείται μια μεγάλη ιστορική παρένθεση το χρονικό διάστημα της μεταπολίτευσης ή και ακόμα ευρύτερα από την μετεμφυλιακή περίοδο μέχρι σήμερα. Στα αυτιά μας ηχούν ακόμα οι εκφράσεις του κ. Κουκούτση, βουλευτή της Χ.Α., προ εβδομάδας μέσα στην ολομέλεια: «τα παιδιά μας θα μάθουν την πραγματική ιστορία της πατρίδας μας, όχι την ιστορία που έγραψε η αριστερά με την ανοχή της ψευδοδεξιάς, την ιστορία θα τη γράψουν οι Νικητές (προφανώς του εμφυλίου)». Άλλωστε προ εβδομάδος και ο Μ. Βορίδης, κοιν. εκπρόσωπος της Ν.Δ., συνεντευξιαζόμενος στο κυριακάτικο Βήμα δήλωσε από τη μεριά του ότι «οι ψευδοαξίες της γενιάς του Πολυτεχνείου ενταφιάστηκαν».

Εις ώτα μη ακουόντων ;

Keywords
Τυχαία Θέματα