Η κρίση “χτύπησε” και την εταιρεία Dreamworks

Ακόμα και η DreamWorks «χτυπήθηκε» από την κρίση! Έλλειμμα της τάξεως των 90 εκατομμυρίων δολαρίων υπέφερε η εταιρεία το τελευταίο τετράμηνο και αιτία είναι η αποτυχία της ταινίας «Rise of the Guardians» («Οι πέντε θρύλοι»), η οποία δεν έφερε τα προβλεπόμενα κέρδη.

Τα πασίγνωστα studios παραδέχτηκαν την «ήττα» τους αμέσως μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου πριν λίγες ημέρες, αφού οι μετοχές της DreamWorks Animation

έπεσαν 1.25%.

Η ταινία «Οι πέντε θρύλοι» που είχε κάνει την πρεμιέρα της τον Νοέμβριο και στη χώρα μας, δεν πήγε καθόλου καλά κι έτσι τα καθαρά κέρδη που έφερε η ταινία ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που περίμεναν, κάτι το οποίο δεν είναι συνηθισμένο για τα συγκεκριμένα studios από την στιγμή που σχεδόν πάντα έκαναν ρεκόρ στα κέρδη τους.

Ο Jeffrey Katzenberg, διευθυντής της DreamWorks δήλωσε ότι θα αναγκαστεί να μειώσει κατά 350 θέσεις το εργατικό δυναμικό προκειμένου να ενδυναμωθεί η εταιρεία. «Είναι μεγάλη η πρόκληση αλλά την αποδεχόμαστε» είπε ο Katzenberg. «Πρέπει να ξανακερδίσουμε στον ανταγωνισμό για το οικογενειακό κοινό…»

Keywords
Τυχαία Θέματα