Τσίπρας: Θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας και θα τα καταφέρουμε

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Παρασκευή. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες «να εμπιστευθούν μία αριστερή κυβέρνηση, μία δημοκρατική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας».

«Θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας και θα τα καταφέρουμε, παρά το γεγονός ότι αυτό θα γίνει μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης» προέβλεψε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας: «Δεν θέλουμε ένα κόμμα που με έφοδο θα καταλάβει το κράτος. Θέλουμε την ιδεολογική ηγεμονία στον λαό. Θέλουμε την εξουσία για το λαό».

Κατόπιν, δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι ο φορέας των αδυνάμων. Ο φορέας όπου θα βρίσκουν στήριξη και έκφραση όλοι οι ‘’χωρίς’’: οι ‘’χωρίς δουλειά’’, οι ‘’χωρίς ασφάλιση’’, οι ‘’χωρίς κατοικία’’, οι ‘’χωρίς αξιοπρέπεια’’, οι ‘χωρίς δικαιώματα’’.Ο λαός μας ακουμπά τις ελπίδες του πάνω μας. Ας αναλάβουμε με θάρρος τις ευθύνες μας. Και ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ιστορίας».

Αναφερόμενος στη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η Ελλάδα επιλέχθηκε ως το πειραματόζωο της κρίσης», ότι «το χρέος δε βγαίνει χωρίς αναδιάρθρωση» και ότι απαιτείται συνολική ευρωπαϊκή λύση.
Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση να μιλάνε για πατριωτικό καθήκον οι εντολοδόχοι της τρόικας. Οι αυτουργοί της τεράστιας κοινωνικής καταστροφής, που εδώ και δυόμισι χρόνια συντελείται στην χώρα μας. Αυτοί που καταστρέφουν τις εργασιακές σχέσεις. Αυτοί που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό. Αυτοί που ξεπουλάνε την δημόσια παρουσία. Αυτοί που, ενώ υποτίθεται ότι διαπραγματεύονται, αποδέχονται και υλοποιούν αδιαμαρτύρητα ακόμα και την πιο παράλογη, την πιο εξευτελιστική απαίτηση των γραφειοκρατών της τρόικας.



Keywords
Τυχαία Θέματα