Τόλης Μαστρόκαλος: Πέθανε ο μπασίστας της θρυλικής ροκ μπάντας “Σπυριδούλα”

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Τόλης Μαστρόκαλος, μια από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής ροκ σκηνής. Υπήρξε μέλος των θρυλικών “Σπυριδούλα” και συμμετείχε σε έναν από τους κορυφαίους δίσκους του ελληνικού ροκ, με τίτλο “Φλου”.

Τελευταία συμμετείχε στην μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή του Παύλου Σιδηρόπουλου με τον οποίο έπαιζαν μαζί στους “Σπυριδούλα”. Επίσης, ήταν στο πλευρό του Δημήτρη Πουλικάκου

στις πρόσφατες πετυχημένες εμφανίσεις του στο Κύτταρο.

Ο Τόλης Μαστρόκαλος μετά τους “Σπυριδούλα” συμμετείχε σε περιστασιακά μουσικά σχήματα, όπως η “Εταιρεία Καλλιτεχνών” που σχημάτισε ο Παύλος Σιδηρόπουλος και είχε συναυλιακή δράση για ένα μικρό διάστημα. Στη συνέχεια πέρασε στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ όπου δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών.

Στο Facebook ο Δημήτρης Πουλικάκος, ποστάροντας και παλιές φωτογραφίες, έγραψε για τον Μαστρόκαλο:

Ά, ρε Τόλη!!!…1950-2023…..73 χρόνια, όξω καρδιά!!!…R.I.P. old friend. Αποστόλης Μαστρόκαλος: Από τα κηπάκια της Κυψέλης και των Εξαρχείων, στους κήπους του Παράδεισου, μιά ανάσα δρόμος!!!.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας λόγω χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και τον τελευταίο καιρό η υγεία του επιδεινώθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα