Τεμπονέρας για Κασσελάκη: «Γίνεται μια νέα αρχή – Δικαιούται να του δοθεί χρόνος» (video)

Tν εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη αλλά και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα στο κόμμα, σχολίασε ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στην εκπομπή « Αταίριαστοι».

«Η ενότητα είναι κάτι που σφυρηλατείτε πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις. Σε βάσεις ιδεολογικές δηλαδή πρέπει να καθορίσουμε το ιδεογεωπολιτικό μας στίγμα,

σε βάση προγραμματική δηλαδή να δούμε πως επικαιροποιούμε τις θέσεις μας και οργανωτικά που έχουν να κάνουν κυρίως με το μοντέλο του κόμματος, κυρίως πώς διεισδύουμε στην κοινωνία» είπε ο κ. Τεμπονέρας ο οποίος ένα κομμάτι της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του καλοκαιριού το απέδωσε «στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να συνδεθεί με αυτό που λέμε μαζικό χώρο, να συνδεθεί με την νεολαία, τα συνδικάτα με τους χώρους δουλειάς, με την αυτοδιοίκηση».

Σχολιάζοντας  την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη είπε πως «με τον κ. Κασσελάκη γίνεται μια νέα αρχή μετά από έναν ιστορικό κύκλο που έχασε. Ας δώσουμε μια μικρή περίοδο χάριτος. Δικαιούται ένας άνθρωπος να οργανώσει το επιτελείο, την στρατηγική του» είπε επισημαίνοντας πως είναι λογικό να υπάρχει μια πολιτική απειρία.

«Είναι λογικό να υπάρχει μια πολιτική απειρία που θεωρώ ότι μπορεί να υπερκαλυφθεί. Με βάση τα όσα ειπώθηκαν χθες φαίνεται ότι δεν κάνουμε ένα άλμα στο κενό. Έχουμε μια ιστορική παράδοση, έχουμε θέσεις και απόψεις, ερχόμαστε ως μια συνέχεια που λαμβάνει υπόψη του Αλέξη Τσίπρα και της κυβερνητικής εμπειρίας της προηγούμενης περιόδου, αρά αυτό που χρειάζεται είναι να επικαιροποιήσουμε τις θέσεις μας, να αναμορφώσουμε το πρόγραμμά μας, να δούμε τα λάθη μας. Χρειάζεται μια αυτοκριτική.

Χρειάζεται ένα συνέδριο απολογισμού, αυτοκριτικής, όχι με διάθεση αυτομαστιγώματος ή εσωστρέφειας. Είναι ένα συνέδριο που θα συνθέσει υπαρκτές διαφορές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, θα υπερβεί διαφορές και αντιθέσεις του παρελθόντος» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν νομίζω ότι ένας άνθρωπος που εμφανίστηκε στα πολιτική πράγματα 3-4 μήνες πριν μπορεί να έχει πλήρη γνώση των όσο συμβαίνουν» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Δ. Τεμπονέρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπογράμμισε πως δεν είναι υπέρ του σεναρίου της διάσπασης στο κόμμα.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος μετάνιωσε που δεν κατέβηκε ως υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος είπε: «Δεν μετάνιωσα που δεν έχω κατέβει, γιατί ο καθένας κρίνει καλύτερα από ποια θέση μπορεί να υπηρετεί καλύτερα. Δεν με ενδιαφέρουν οι θέσεις και τα αξιώματα. Μπορώ να βοηθήσω από κάποια θέση ευθύνης ή από ως απλό μέλος αρκεί να υπάρχει ένα συνέδριο που πράγματι θα λύσει ιδεολογικές διαφορές».

Για το αν θα αξιοποιηθεί σε μια θέση από τον νέο πρόεδρο του κόμματος είπε: «Θα γίνουν συζητήσεις, οι αποφάσεις είναι συλλογικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα