Τέμπη: Ορίζεται νέος πραγματογνώμονας για την έκρηξη

Έρχεται ο ορισμός νέου πραγματογνώμονα για την έκρηξη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, Σωτήρη Μπακαίμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πραγματογνώμονας θα προέρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επίσης, εξετάζεται η αποστολή βιολογικού υλικού σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί να διερευνήσει ποιες ουσίες υπήρχαν και κατά πόσο συνέβαλαν στην τραγωδία.

Η παραπάνω απόφαση του δικαστικού λειτουργού έρχεται κατόπιν των αντικρουόμενων συμπερασμάτων

μεταξύ της πραγματογνωμοσύνης που έγινε με εντολή του ανακριτή και εκείνης του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από τους συγγενείς θυμάτων.

Ακόμη, εξετάζεται από τον ανακριτή και το αίτημα που αφορά στην αποστολή βίντεο σε εργαστήριο της Αγγλίας, στα οποία είχε καταγράφει η φόρτωση των τρένων. Όπως διαπιστώθηκε σε αυτό το βιντεοληπτικό υλικό έγινε επανεγγραφή, με συνέπεια να σβηστούν τα επίμαχα σημεία

Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει δυνατότητα επανάκτησης του υλικού.

Όσον αφορά στη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών, δικαστικές πηγές, ανέφεραν ότι οι όποιες ανακριτικές πράξεις δεν θα την καθυστερήσουν, διότι με τους νέους ποινικούς κώδικες δεν προβλέπεται στο εξής η διαδικασία του δικαστικού συμβουλίου.

Οπότε, μετά το τέλος της ανάκρισης η υπόθεση θα φθάσει στο ακροατήριο απευθείας αν αυτό κριθεί από πρόεδρο εφετών και αρμόδιο εισαγγελέα, χωρίς να χρειάζεται να περάσει από την κρίση δικαστικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα