Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Ο Μιχαλολιάκος και τα σατανιστικά ποιήματα

Τι σχέση μπορεί να έχει ο σατανισμός σε μια οργάνωση όπως η Χρυσή Αυγή, που αποτελεί τον κατεξοχήν εκπρόσωπο της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα; Θεωρητικά καμία απολύτως. Ο αρχηγός της οργάνωσης όμως Νίκος ΜΙχαλολιάκος εμφανίζεται ως ο πρώτος δημιουργός ενός μίγματος εθνικοσοσιαλισμού-μυστικισμού και σατανισμού.

Σε ένα από τα ποιήματα το οποίο έχει γράψει ο ίδιος και δημοσιεύει το HOT DOC είναι αφιερωμένο στο θεό Πάνα, ενώ το 1982, προλογίζοντας την ποιητική συλλογή του Οδυσσέα Πατεράκη με τίτλο «το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου», θα κάνει λόγο για έναν εξαίσιο δημιουργό.

Προφανώς τον ίδιο ποιητικό οίστρο, βρήκε και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Γιώργο Γερμένη, μέλος του σατανιστικού και εθνικιστικού συγκροτήματος Naer.

Μάλιστα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται αντίθετος και με την εξάπλωση του χριστιανισμού, για τον οποίο θεωρεί ότι εισέβαλε ως επιδημία και ενέσκηψε ως θρησκευτική πανούκλα. Το τι σχέση έχουν όλα αυτές οι πεποιθήσεις με τις βυζαντινές σημαίες που κοσμούν τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, είναι κάτι που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη 29/11/2012

Keywords
Τυχαία Θέματα