Σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ, πολλαπλές εκρήξεις στη βόρεια Γάζα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξέκοψε απόψε, σε συνέντευξη Τύπου, κάθε πιθανότητα κατάπαυσης του πυρός, ενώ επανέλαβε το αφήγημα πως δεν θέλουν νεκρούς αμάχους και τα περί ύπαρξης ασφαλούς ζώνης.

«Ακριβώς όπως οι ΗΠΑ δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Οι εκκλήσεις για κατάπαυση

του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία», τόνισε.

«Η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο. Είναι καιρός για πόλεμο» είπε ακόμα.
Προηγουμένως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει στο υπουργικό συμβούλιο την «τρίτη φάση» του πολέμου.

«Έχουμε μπει στην τρίτη φάση του πολέμου με τον στρατό να προελαύνει με μετρημένο αλλά πολύ ισχυρό τρόπο μέσα στη Λωρίδα», είπε ο Νετανιάχου.

Στο μεταξύ οι Times of Israel αναφέρουν ότι σειρήνες ηχούν στο κεντρικό Ισραήλ μετά από μετά από καταιγισμό ρουκετών από τη Γάζα. Την ίδια ώρα το Al Jazeera μετέδωσε ζωντανά τον ήχο πολλαπλών εκρήξεων στη βόρεια Γάζα χωρίς να είναι ακόμα σαφές τι ακριβώς συμβαίνει. Στο μεταξύ η Άγκυρα με ανακοίνωσή της καταδικάζει την επίθεση στην περιοχή του τουρκοπαλαιστινιακού νοσοκομείου στη Γάζα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα