Σαμαράς και Βενιζέλος ετοιμάζουν ΠΝΠ- τσεκούρι για την αμυντική βιομηχανία

Την δέσμευση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να ρυθμίσουν άμεσα και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το θέμα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) απέσπασε η τρόικα, ενώ μέχρι χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας δεσμευόταν για τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα.

Σύμφωνα

με τις πρώτες πληροφορίες, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη Τετάρτη (13/11), ενώ την επομένη συνεδριάζει το Eurogroup για να εγκρίνει τους κρατικούς προϋπολογισμούς, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης για δήθεν διαπραγμάτευση αναστέλλονται με την άφιξη του κλιμακίου των δανειστών και πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το λουκέτο στα ΕΑΣ αποτελούσε αίτημά τους, ενώ η ελληνική πλευρά ζητούσε πίστωση χρόνου για την εκτέλεση παραγγελιών 250 εκατ. ευρώ προς ΗΠΑ και Μαρόκο.

Πάντως, εάν έρθουμε στο σήμερα, τυχόν κλείσιμο της ΕΑΣ, όπως τονίζουν στρατιωτικοί κύκλοι «θα σημάνει όχι μόνο και το τέλος της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και της εθνικής κυριαρχίας».

Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη Επιτροπή της Βουλής ζητούσαν ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον των ΕΑΣ από την υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, η οποία όμως δεν δεσμευόταν για την συνέχιση της λειτουργίας τους.
Σε εκείνη την συνεδρίαση το μόνο που ενεκρίθη ήταν η εκταμίευση 12 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τα ΕΑΣ για δαπάνες του στρατού. Τότε η υπουργός ζητούσε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους, ενώ η ίδια δεσμευόταν πως διαπραγματευόταν από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να παραμείνουν τα ΕΑΣ ανοικτά και άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει αναδιάρθρωση εν λειτουργία.

ΣΥΡΙΖΑ: Για ΣαμαράΒενιζέλο οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους

«Φαίνεται ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στο στόχαστρο των μη μέτρων έχουν μπει οι συντάξεις, τα ακίνητα, τα Αμυντικά Συστήματα, τα οποία σκέπτονται να τα κλείσουν κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος μέχρι τελικής πτώσεως», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κοινή απόφαση ΣαμαράΒενιζέλου να καταθέσουν ΠΝΠ για τα ΕΑΣ.

«Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός μας δεν θα τους κάνει τη χάρη να πέσει πρώτος. Θα σταθεί όρθιος απέναντί τους», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με την υπογράμμιση ότι «μετά τη λήξη της «διαπραγμάτευσης» οι σιαμαίοι μνημονιακοί εταίροι ΣαμαράςΒενιζέλος, αφού ξόρκισαν τα οριζόντια μέτρα, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τα «στοχευόμενα – διαρθρωτικά», αυτά που δεν είναι νέα αλλά θα εφαρμοσθούν για πρώτη φορά».

ΑΝ.ΕΛΛ.: Συνεχίζουν την κατάργηση του Συντάγματος

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σημειώνει πως: «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον συνήγορο υπεράσπισής του, κ. Σαμαρά, προκειμένου να τον ευχαριστήσει ακόμη μια φορά για την ασυλία που του παρέχει, με αντάλλαγμα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που ψηφίζει τα λαοκτόνα μέτρα, τα οποία επιβάλλουν η τρόικα και το Βερολίνο. Τέλος, επιβεβαίωσαν τη συνέχιση της κατάργησης του Συντάγματος, με την υποκατάσταση της νομοθετικής εργασίας της Βουλής με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

Πηγή: avgi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα