Πόνος στη μέση: Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι ανακούφισης – Πώς θα υποχωρήσει σε 5 λεπτά (Video)

Η αντιμετώπιση της οσφυαλγίας ή κοινώς, του πόνου στη μέση (οσφύ), εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η αιτία, η σοβαρότητα και η διάρκεια του πόνου. Η οσφυαλγία αποτελεί ένα από τα πιο συχνά ιατρικά προβλήματα παγκοσμίως προσβάλλοντας άνω του 80% των ενηλίκων και είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι επισκέπτονται έναν ιατρό.

Σύμφωνα με το Global Burden of Disease (μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό Lancet) η οσφυαλγία αποτελεί μια από τις

σημαντικότερες αιτίες αναπηρίας.

Συχνά καθιστά αδύνατο ακόμη και να φορέσει κανείς τα παπούτσια του ή απλά να στρίψει το σώμα του.

Οι περισσότεροι καταφεύγουν στη χρήση αναλγητικών, η μακροχρόνια χρήση των οποίων τα καθιστά σε πολλές περιπτώσεις αναποτελεσματικά.

Ποιες είναι οι 3 θεραπευτικές επιλογές1. Συντηρητικές θεραπείεςΞεκούραση: Η ξεκούραση για 2-3 ημέρες μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των τραυματισμένων ιστών.Παγοθεραπεία: Η εφαρμογή πάγου στην περιοχή του πόνου για 20 λεπτά, 3-4 φορές την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή.Θερμοθεραπεία: Η εφαρμογή θερμότητας στην περιοχή του πόνου μπορεί να χαλαρώσει τους μύες και να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος.Φάρμακα: Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), όπως η ιβουπροφαίνη ή η ναπροξένη, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή.Φυσικοθεραπεία: Ο φυσικοθεραπευτής μπορεί να σου δείξει ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών της πλάτης και της κοιλιάς, καθώς και ασκήσεις διάτασης για την βελτίωση της ευλυγισίας σου.Εναλλακτικές θεραπείες: Ο βελονισμός, η γιόγκα και το πιλάτες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο σε κάποιους ανθρώπους.

2. Φαρμακευτική αγωγή – Μη επεμβατικές θεραπείες

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ισχυρότερα φάρμακα, όπως μυοχαλαρωτικά ή οπιοειδή.

Τα φάρμακα είναι πολυάριθμα και μπορεί να είναι:

Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδηΜυοχαλαρωτικάΑντισπασμωδικά φάρμακαΟπιοειδή.3. Εγχείρηση

Η χειρουργική επέμβαση είναι σπάνια απαραίτητη για την οσφυαλγία. Συνήθως, συνιστάται μόνο σε περιπτώσεις όπου ο πόνος είναι σοβαρός και δεν ανταποκρίνεται σε άλλες θεραπείες, ή όταν υπάρχει νευρολογική βλάβη.

Πώς θα υποχωρήσει σε 5 λεπτά (video)

Δείτε στο παρακάτω video απλούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον πόνο στη μέση σε μόλις πέντε λεπτά.

Πρόληψη

Μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης οσφυαλγίας λαμβάνοντας τα ακόλουθα μέτρα:

Διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.Ενδυνάμωση των μυών της πλάτης και της κοιλιάς.Βελτίωση της ευλυγισίας σου.Χρήση σωστής στάσης σώματος κατά την εργασία και τις καθημερινές δραστηριότητες.Αποφυγή άρσης βαρέων αντικειμένων.Πότε είναι σημαντικό να επισκεφτείς έναν γιατρόΟ πόνος στη μέση είναι σοβαρός ή δεν υποχωρεί.Ο πόνος συνοδεύεται από πυρετό, ρίγη, ή αδυναμία στα πόδια.Έχεις αίσθημα μουδιάσματος ή μυρμηκίασης στα πόδια.Έχεις πρόβλημα με την ούρηση ή την αφόδευση.

Με πληροφορίες από το minimalorthopedics.gr και το Bright Side

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόνος, Ποιοι, – Πώς, Video,ponos, poioi, – pos, Video