Πoλ Ευμορφίδης: Η βόλτα στην Ακρόπολη δεν τον έσωσε από το πρόστιμο των 6 εκατ.

Μπορεί ο Πoλ Ευμορφίδης να έχει εδώ και μήνες στην αναζήτηση δημοσιότητας ως άλλος «ξυπόλητος πρίγκιψ», κάνοντας αμφιλεγόμενες εμφανίσεις στο Προεδρικό Μέγαρο φορώντας σανδάλια, να πιάνει στασίδι σε τηλεοπτικές εκπομπές και να ανακοινώνει «κόμμα» λίγο πριν τις εκλογές, όμως όλα δείχνουν πως τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται πάντα με τέτοιους τρόπους, ούτε καν για τους… alternative πρίγκιπες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αδελφοί Ευμορφίδη, ιδιοκτήτες της εταιρείας Μπλε

Κέδρος στην οποία ανήκει το γνωστό ξενοδοχείο της CocoMat στην Ακρόπολη, βρέθηκαν προ εκπλήξεως χθες, όταν το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση της εταιρείας για έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή των προστίμων ύψους άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στην εταιρεία έχει επιβληθεί πρόστιμο ανέγερσης του ξενοδοχείου που ξεπερνά σε ύψος το προβλεπόμενο στην περιοχή της Ακρόπολης. Το πρόστιμο ανέγερσης ανέρχεται στα 4,06 εκατ. ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης 2,03 εκατ. ευρώ.

Ο νομικός εκπρόσωπος της «Μπλε Κέρδος Α.Ε.» ζητούσε την αναστολή πληρωμής του προστίμου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης αναστολής εκτέλεσης, όμως το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Θεωρητικά αυτό σημαίνει ότι από αύριο κιόλας ο δήμος Αθηναίων μπορεί να εισπράξει το ανωτέρω πρόστιμο. Σημειώνεται ότι στις 10 Μαΐου δικάζεται η αίτηση αναστολής της πράξης βάσει της οποίας επιβλήθηκαν τα πρόστιμα στο ξενοδοχείο των αδερφών Ευμορφίδη.

Το επίμαχο ακίνητο ανήκει στην «Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ», που ελέγχεται από τους αδελφούς Ευμορφίδη. Συγκεκριμένα, το οικόπεδο επί της οδού Φαλήρου 5 αποκτήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 με αξία κτήσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2,9 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, η εταιρεία προχώρησε στην ανέγερση του πεντάστερου ξενοδοχείου που ολοκληρώθηκε το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα