Πέθανε η γιαγιά με τα τερλίκια, με πόνο για την αδικία που υπέστη το 2019

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 93 ετών άφησε η Σουσάνα Ηλιάδου που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από την περιπέτειά της το 2019, όταν είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη γιατί -όπως είχε κατηγορηθεί- πωλούσε τερλίκια σε λαϊκή χωρίς να έχει άδεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το grtimes.gr, το πρωί Δευτέρας (26/12), της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων, η 93χρονη γυναίκα, που είχε αρκετά προβλήματα υγείας, έφυγε από τη ζωή.

Η περιπέτεια με τα τερλίκια

Η περιπέτεια της 93χρονης Σουσάνας

Ηλιάδου είχε ξεσηκώσει τεράστιο κύμα αντιδράσεων και συμπαράστασης στο πρόσωπό της, καθώς εκτός της σύλληψης, της είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο από την αρμόδια ΔΟΥ, ύψους 2.600 ευρώ.

Στο θέμα είχε παρέμβει με δήλωσή του ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καλώντας τις Αρχές να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Τότε, το πρόστιμο είχε ακυρωθεί με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.

Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσουν 3,5 χρόνια προκειμένου να δικαιωθεί δικαστικά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, πριν από δύο μήνες περίπου.

«Εγώ τα χάριζα τα τερλίκια. Μου είχαν μείνει 4-5 κομμάτια και πήγα να τα πουλήσω. Δεν ήξερα ότι χρειάζεται άδεια γι’ αυτό», είχε αναφέρει τότε στην απολογία της.

Η ίδια ανακουφισμένη λίγη ώρα μετά την αθώωσή της, είχε αναφέρει: «Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την στήριξη και την απέραντη αγάπη που πήρα. Αθωώθηκα επιτέλους αλλά ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Τελείωσε όλο αυτό ευτυχώς και δικαιώθηκα μετά από τόσο καιρό. Μπορώ πλέον να είμαι πιο ήρεμη και ήσυχη. Δεν έχω πειράξει ποτέ άνθρωπο. Δεν είμαι κλέφτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα